Crisi del coronavirus

El Consell d’Alcaldies debat sobre el Pla Estratègic d’Activitat Econòmica del Garraf

Aquest pla se centra en valors com la sostenibilitat, la digitalització, mobilització, formació, compromís socials i emprenedoria, per al creixement de la comarca

El Consell d’Alcaldies debat sobre el Pla Estratègic d’Activitat Econòmica del Garraf. CC Garraf

El Consell d’Alcaldies debat sobre el Pla Estratègic d’Activitat Econòmica del Garraf. CC Garraf

Dimarts es va reunir el Consell d’Alcaldies al Consell Comarcal del Garraf per abordar l’aprovació definitiva del Pla Estratègic d’Activitat Econòmica del Garraf, que el Pacte per a l’Ocupació del Garraf ha encarregat a Node Garraf.

En aquesta ocasió les alcaldesses van debatre sobre el els eixos estratègics del Pla que es van definir a partir del procés de participació, que va comptar amb la implicació de 250 persones i 22 entitats de la comarca: l’economia del mar, la cultura i la creativitat, l’envelliment actiu, la indústria, l’habitatge, els serveis a consum i el sector primari. En la determinació d’aquests set eixos s’han tingut en compte els sectors d’activitat que es consideren de major potencialitat al Garraf.                                                                                       

El Pla Estratègic d’Activitat Econòmica del Garraf se centra en valors d’actuació claus per al creixement de la comarca com la sostenibilitat, la digitalització, la mobilització, la formació, el compromís social i emprenedoria, així com les estratègies de planificació territorial que es produeixen en  el nostre entorn més immediat.

Aquest Pla es vol compartir, en aquesta fase final, amb regidors i regidores de promoció econòmica, cultura i patrimoni dels municipis del Garraf, així com amb la Federació Empresarial del Gran Penedès i, altres agents que ho sol·licitin amb la finalitat, si és el cas, que s’hi aportin idees i propostes finals abans de la seva aprovació.

Les alcaldesses també han plantejat el model de governança i la voluntat que aquest Pla sigui conegut per el nou govern de la Generalitat de Catalunya.

En el marc de la planificació del debat i coneixement d’aquelles qüestions que afecten al territori, al Consell d’Alcaldies també es va acordar la necessitat d’aprofundir en el Pla Territorial Parcial del Penedès i es va decidir dedicar la reunió del mes de juliol al seu debat. En aquest sentit, es va acordar convidar-hi als responsables de la redacció d’aquest pla d’aquests darrers anys.

També es va debatre la necessitat de crear una Oficina tècnica de programes europeus al Garraf que reculli l’experiència compartida del Consell Comarcal del Garraf i els ajuntaments de la comarca d’ençà el 2016, com a impulsors de diversos projectes comarcals finançats amb els fons europeus FEDER, i que vetlli per generar sinèrgies que permetin l’accés als fons Next Generation per part dels possibles beneficiaris, i a altres fonts de finançament, europees o del govern d’Espanya.

 

Finalment es va acordar l’aprovació de la proposta del Consell d'Alcaldies del Garraf a la Generalitat de Catalunya en relació a les ocupacions il·legals d'habitatge, que es trametrà als consellers del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, i del Departament d’Interior. Aquest document inclou una sèrie de propostes per a afrontar aquest fenomen i per a garantir les millores que mereix la ciutadania.

 

El Consell d’Alcaldies va comptar amb la participació de la presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Mònica Gallardo; l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau; l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell; l’alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll; l’alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet; i l’alcaldessa d’Olivella, Marta Verdejo. L’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, s’hi ha excusat.


 

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!