Consell Comarcal

El Baix Penedès crea l'Observatori comarcal del Mercat Laboral

Serà una eina actualitzada trimestralment que recollirà les dades comarcals i per municipis de les principals fonts estadístiques i les facilitarà a tots els actors del mercat de treball

El Baix Penedès crea l'Observatori comarcal del Mercat Laboral . CC Baix Penedès

El Baix Penedès crea l'Observatori comarcal del Mercat Laboral . CC Baix Penedès

L’Àrea d’Ocupació del Consell Comarcal del Baix Penedès ha presentat en roda de premsa la creació d’un Observatori comarcal del Mercat Laboral, amb l’objectiu de facilitar dades a tots els actors. Aquest Observatori s’ha creat en el marc de les accions del Pla Estratègic de Desenvolupament i Ocupació 2017-2022, i elaborat seguint el pla de treball de l’Agent d’Ocupació i Desenvolupament Local (AODL) del Consell, es presenta l’Observatori del Mercat de Treball del Baix Penedès.

L’Observatori, recollirà amb una actualització trimestral on-line a la web del consell, dades de les principals fonts estadístiques i elaborarà un informe diagnòstic de la situació de la comarca. Aquesta nova publicació permetrà als ajuntaments i serveis d’ocupació tenir una documentació d’anàlisi de dades comarcals amb informació actualitzada sobre la situació i les tendències en l’àmbit de l’ocupació. Alhora, es pretén que l’Observatori sigui una font d’informació fàcil i accessible per la ciutadania i pels diferents nivells de governança del Pla Estratègic.

Joan Sans, president del Consell Comarcal ha destacat que la situació a la comarca no és fàcil després de la pandèmia, i ja ha demanat una reunió amb el Departament d’Indústria de la Generalitat per tractar de la implementació d’un Pla de xoc industrial. El conseller d’Ocupació, Christian Martínez, ha destacat que existeix una creixent precarització del mercat laboral i fan falta eines per lluitar contra aquesta dinàmica. Cal dedicar esforços per tal de perfilar actuacions ben dirigides, per reduir el nombre d’aturats a la comarca. Aquest Observatori està subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i l'FSE en el marc dels programes de suport al desenvolupament local".

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!