Ple municipal

L’Ajuntament de Gelida demana a l’Estat el retorn de la caserna de la Guàrdia Civil

El consistori vol convertir en habitatge social aquest edifici, que des de 2007 s'utilitza exclusivament com a habitatges privats d'agents del cos

L’Ajuntament de Gelida demana a l’Estat el retorn de la caserna de la Guàrdia Civil. Ajuntament de Gelida

L’Ajuntament de Gelida demana a l’Estat el retorn de la caserna de la Guàrdia Civil. Ajuntament de Gelida

L'Ajuntament de Gelida va aprovar una moció a favor de demanar a l'Estat el retorn al municipi de la caserna de la Guàrdia Civil, situada en terrenys municipals que l'Ajuntament va cedir l'any 1987 per a ús exclusiu com a casa-cuartel per la Comandància de la Guàrdia Civil a Gelida. Des del replegament del cos armat a Catalunya l'any 2007, les instal·lacions van deixar de prestar serveis de seguretat ciutadana i han estat utilitzades exclusivament com a habitatges privats per a membres del cos de la Guàrdia Civil.

Per aquest motiu, i un cop vist que no es fa l'ús pel qual es va cedir i per ser una parcel·la qualificada per a equipaments municipals, l'Ajuntament ha aprovat demanar el retorn al municipi l'edifici per a poder posar els habitatges ja existents a disposició de les persones del municipi amb dificultats econòmiques, i establir un règim de lloguer social gestionat pel mateix Consistori.

Un punt que es va tractar en el passat ple municipal i que es va aprovar amb el suport dels partits al govern, ERC, Primàries i Gelida en Comú, i del partit a l'oposició de la CUP, amb les abstencions dels regidors del PSC.

Per altra banda, l'Ajuntament també reclama al govern espanyol el pagament de l'IBI i demés tributs municipals fins que no es produeixi el retorn, donat que l'edifici que abans allotjava la Caserna de la Guàrdia Civil ha deixat de ser un edifici destinat a la seguretat ciutadana i s'ha destinat a ús residencial. El govern municipal considera que aquest canvi d'usos ja no justifiquen gaudir de l'exempció de l'IBI o de la taxa d’escombraries que fins ara havia tingut. En aquest sentit, el Ple va aprovar aquesta reclamació per unanimitat i així posar en ordre la tributació de la caserna de la guàrdia civil de Gelida i fer-ho avinent al seu actual propietari.

Segons l'alcaldessa, Lluïsa Llop, la petició del retorn de la caserna "es basa en una qüestió de 'justícia' per als veïns i veïnes del municipi, donat que les instal·lacions ja no compleixen la finalitat per les quals van ser cedides i, per tant, el poble té dret a poder destinar-les a altres utilitats més necessàries actualment."

La prioritat, segons destaca, ara és "consolidar de forma urgent el retorn de l'edifici per poder allotjar habitatge social per a recolzar famílies gelidenques que s'hi puguin beneficiar, una urgència evident davant la difícil situació social i econòmica que estem vivint en aquests moments".

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!