Nova etapa

Enver Aznar plegarà com a regidor de Som VNG a l'Ajuntament de Vilanova al ple de juliol

La formació prepara la seva propera candidatura a les municipals amb Ester Franco i Juanma Rodríguez com a nous portaveus del grup

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Aquest dissabte Som VNG ha celebrat la seva assemblea general per fer balanç dels dos anys de mandat i per preparar les municipals de 2023. La formació lila vol presentar una "candidatura plural i transversal, que sumi persones que comparteixen la necessitat d'un nou projecte de ciutat" i en aquest procés d'elaboració del nou equip, el regidor Enver Aznar ha anunciat la seva intenció de renuncia a l'acte en el proper ple municipal. Tal com preveu el codi ètic de Som VNG, els seus electes poden ocupar càrrecs durant vuit anys, i per això Enver Aznar no repetirà com a cap de llista. I amb l'objectiu de potenciar noves figures en els dos anys que queden fins a les eleccions municipals, l'assemblea ha aprovat la proposta del regidor de fer un relleu al capdavant de la formació i del grup municipal. L'assemblea de Som VNG ha escollit a Ester Franco i Juanma Rodríguez com a co-portaveus en aquesta nova etapa, així com va revalidar la confiança en la Coordinadora, de la que seguirà formant part Enver Aznar. La nova candidatura es configurarà de "forma oberta, tant en l'elecció de la llista, que serà amb primàries obertes, com en l'elaboració del programa". 

L'assemblea ha analitzat la situació de la ciutat i de la política municipal, destacant l'impacte de la pandèmia. Sobre aquesta qüestió s'ha destacat que gestionar una situació així és d'una enorme complexitat, però això no pot servir per oblidar totes les coses que s'han fet malament. Així mateix, s'ha destacat que el govern municipal ha incomplert de forma constant les seves promeses electorals i el seu pla d'acció. Concretament, s'ha destacat la inexistència de polítiques reals en matèria d'habitatge, una política de mobilitat que no ofereix cap mena de proposta de millora en el transport públic, i que encara no ha pacificat el centre, així com el manteniment de la gestió privada dels serveis municipals essencials, com la recollida d'escombraries o la neteja viària.

En el debat també s'ha destacat la substitució del vell bipartidisme de CiU i PSC, per un de nou: el d'ERC i PSC. Tots dos partits, tot i la picabaralla política constant, aposten per un mateix model de ciutat. Un model que aposta per la gestió privada dels serveis públics, que aposta per una ciutat dedicada només al turisme, i que no aporta solucions als grans problemes de la ciutadania com la dificultat per accedir a l'habitatge, o la insuficient oferta de transport públic. Així doncs, SOM VNG es marca com a objectiu estratègic construir l'alternativa a aquest model, amb una aposta decidida per frenar l'especulació i incrementar de forma notable l'oferta d'habitatge públic de lloguer, per la diversificació econòmica i el foment de l'economia social i verda, i per fomentar el transport públic i una mobilitat activa i sostenible. Aquesta alternativa, a més, també vol donar resposta al repte de l'envelliment de la població, treballant tant per oferir oportunitats a la gent jove, com per afrontar la bretxa digital, adaptar l'espai públic i canviar el model d'atenció a la dependència i a la gent gran.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local