Crisi del coronavirus

Sitges convoca nous ajuts per les activitats econòmiques amb suspensió o limitació d’obertura al públic

Aquests ajuts formen part del paquet de mesures extraordinàries impulsades per l’Ajuntament de Sitges per fer front a la crisi de la covid

Sitges convoca nous ajuts per les activitats econòmiques amb suspensió o limitació d’obertura al públic. Ajuntament de Sitges

Sitges convoca nous ajuts per les activitats econòmiques amb suspensió o limitació d’obertura al públic. Ajuntament de Sitges

L’Ajuntament de Sitges obre una nova convocatòria d’ajuts econòmics extraordinaris per pal·liar l’impacte de la pandèmia de la Covid-19. Des d’aquest dilluns, 28 de juny i fins al 23 de juliol, es poden presentar telemàticament les sol·licituds per a l’atorgament de dues línies d’ajuts destinats a reforçar les activitats econòmiques amb suspensió o limitació d’obertura al públic, així com també, per finançar les despeses de lloguer o hipoteca per a empreses i establiments comercials. Aquesta convocatòria és en règim de concurrència no competitiva, a la qual la regidoria de Promoció Econòmica de Sitges destina una dotació pressupostària de 456.000 euros. Enguany, per primera vegada s’atorga una línia d’ajuts al reforç a les activitats econòmiques amb suspensió o limitació d’obertura al públic amb una partida pressupostària de 256.000 euros. En paral·lel i per segon consecutiu es torna a obrir la línia de col·laboració per finançar les despeses de lloguer o hipoteca per valor de 200.000 euros.

El regidor de Promoció Econòmica, Guillem Escolà, remarca que “des de l’Ajuntament de Sitges continuem ajudant a les empreses i autònoms, de les activitats econòmiques més afectades, a superar aquesta crisi derivada de la pandèmia. Porten més d’un any suportant moments molt durs i aquests ajuts serviran per pal·liar justament les parades de les activitats que han hagut de suportar per decret de la Generalitat, així com també, per contribuir en el pagament dels lloguers o les hipoteques dels locals que són una despesa fixa molt important per a tot negoci”.

D’altra banda, el termini per presentar les sol·licituds del primer dels ajuts econòmics que es va activar aquest 2021 per fomentar la consolidació d’empreses amb més de dotze mesos donades d’alta al Règim Especial de Treballadors (RETA), finalitza avui dilluns. Les persones interessades poden sol·licitar-lo telemàticament. L’Ajuntament recorda que aquesta partida està destinada a activitats econòmiques declarades com a no essencials (hostaleria i restauració (bars, restaurants), equipament personal (bijuteria, complements de moda, etc.), parament de la llar, entre d’altres).

La regidoria de Promoció Econòmica impulsa per segon any un paquet d’ajudes per fer front als efectes de la Covid-19. En total aquest 2021 es posen en marxa sis ajuts econòmics amb un pressupost de 871.000,00 € dels quals estan actius quatre dels sis que hi ha aquest any. El regidor de Promoció Econòmica, Guillem Escolà, assegura que “hem intentat que tots aquests ajuts siguin compatibles amb la resta d’ajuts ja siguin de l’Ajuntament o d’altres administracions i així tots els negocis puguin demanar-los si compleixin els requisits, amb l’objectiu que la suma de tots els ajuts permeti que no hagin de tancar i puguin superar aquesta crisi”.

Enguany els ajuts són sense competència a diferència del que va succeir l’any 2020 en què algun ajut va ser per concurrència competitiva i aquest canvi segons el regidor Guillem Escolà és positiu “perquè les persones que sol·licitin un ajut i compleixin el requisits rebran diners ja que l’any passat algunes empreses i autònoms es van quedar fora però aquest cop no serà així. Tothom qui demani els ajuts i reuneixi tots els criteris els rebrà”. Tota la informació sobre els ajuts es pot consultar a través dels enllaços: sitges.cat/ajutsempreses o https://www.sitges.cat/serveis/promocio-economica/ajudes-extraordinaries-covid-19.

Relació d’ajudes per aquest 2021

1. Ajuts per a la consolidació d’empreses (finalitza avui 28 de juny)
2. Ajuts per reforçar les activitats amb tancament parcial o total de la seva activitat (des del 28 de juny al 23 de juliol)
3. Ajuts per al lloguer o hipoteca de locals comercials no essencials (des del 28 de juny fins al 23 de juliol)
4. Ajuts per fomentar l’associacionisme empresarial (fins al 30 de setembre de 2021)
5. Ajuts a la creació d’empreses d’autònoms RETA (autònoms de 1r any-Nous Emprenedors) (obrirà terminis aviat)
6. Ajuts a la contractació i millora de l’ocupació (obrirà terminis aviat)

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!