Referèndum d’Independència

El Tribunal de Comptes reclama 5,4 milions per les despeses exteriors de la Generalitat els últims anys

Atribueix 2,8 MEUR a Mas i Mas-Colell i 1,9 a Puigdemont i Junqueras per l'acció exterior de la Generalitat

El Tribunal de Comptes reclama 5,4 milions per les despeses exteriors de la Generalitat els últims anys. ACN

El Tribunal de Comptes reclama 5,4 milions per les despeses exteriors de la Generalitat els últims anys. ACN

El Tribunal de Comptes reclama 5,4 milions d'euros a una quarantena d'excàrrecs de la Generalitat per les despeses suposadament irregulars i a favor del procés, en l'acció exterior del Govern des del 2010 al 2017. El tribunal desglossa les partides gastades i les atribueix a cada dirigent. Cada partida hauria de ser rescabalada solidàriament entre tots els seus responsables. Així, a l'expresident de la Generalitat Artur Mas i al seu exconseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, se'ls reclamarien un màxim de 2,8 milions d'euros a cadascun, tot i que la xifra hauria de ser repartida amb altres exalts càrrecs. A Carles Puigdemont i Oriol Junqueras els reclamarien un màxim d'1,9 milions d'euros a cadascun.

En un informe de més de 500 pàgines traslladat a les defenses aquest dimarts, pels viatges a l'estranger de presidents i conselles de la Generalitat, es reclamen 317.000 euros. De la Secretaria d'Acció Exterior i de la Unió Europea, es reclamen 27.189 euros per activitats relacionades amb el procés d'autodeterminació, 3.863 per trobades de delegats i 21.175 euros per contractes. Les delegacions del Govern a l'estranger van utilitzar 3.222 euros indegudament, segons el tribunal, per la utilització de locals i 205.081 euros per activitats relacionades amb el procés en cada delegació, destacant els 27.217 euros de la delegació a França, els 31.794 a Estats Units, els 25.153 a Itàlia i els 69.119 al Regne Unit. A les delegacions també els atribueix 261.581 euros d'irregularitats i deficiències en el compliment de normes de gestió per falta de documentació justificativa, 151.430 per pagaments injustificats, 149.564 per serveis d'assessorament i elaboració d'informes i 32.844 euros per atencions protocol·làries i representació.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!