Ajuts supramunicipals

La Diputació aprova 14 projectes presentats pel Consell Comarcal del Garraf en el marc del Catàleg de Serveis

L’ens comarcal rebrà un suport econòmic de 81.457 euros per al desenvolupament de 7 projectes, i suport tècnic per a l’elaboració de 7 projectes més

La Diputació aprova 14 projectes presentats pel Consell Comarcal del Garraf en el marc del Catàleg de Serveis. CC Garraf

La Diputació aprova 14 projectes presentats pel Consell Comarcal del Garraf en el marc del Catàleg de Serveis. CC Garraf

La Diputació de Barcelona ha aprovat 14 projectes presentats pel Consell Comarcal del Garraf en el marc del Catàleg de Serveis. En aquest sentit, l’ens comarcal rebrà un suport econòmic de 81.457 euros per al desenvolupament de 7 projectes, i suport tècnic per a l’elaboració de 7 projectes més.

En l’àmbit de serveis socials, s’han aprovat ajuts econòmics per a la continuïtat del projecte d’acompanyament infants i adolescents en el municipis de Cubelles i Olivella; per al servei d'atenció a dones de Canyelles, Cubelles i Olivella en situació de violència masclista, i/o als seus fills i filles; i per a la creació d’una pàgina web per a persones nouvingudes, amb informació d’estrangeria, cultura popular i experiències migratòries.

Així mateix, s’han aprovat recursos tècnics per a la realització d’11 tallers sensibilització en convivència i diversitat en les escoles de Canyelles, Cubelles i Olivella per a menors de 8 a 12 anys; per a la supervisió, acompanyament i suport als professionals de serveis socials en la seva tasca d’atenció a persones i famílies en situació de dificultat social; i per a la millora dels criteris de sistematització del registre telemàtic d’atenció a la ciutadania.

Pel que fa l’àmbit d’ocupació, s’ha aprovat la subvenció per a la continuïtat del projecte de prospecció ocupacional del Garraf que es realitza a través del conveni de cooperació entre els ajuntaments de Canyelles, Cubelles, Olivella, Sant Pere de Ribes i Sitges, amb l’objectiu de mantenir un canal de comunicació i col·laboració estable amb el teixit empresarial del territori, informar i difondre a les empreses del procediment de selecció per competències, i consolidar aquesta metodologia de coordinació comarcal.

Igualment, s’ha aprovat l’ajut econòmic per a la creació de l’Oficina Estratègica de Desenvolupament del Garraf, formada per un equip de professionals del Consell Comarcal del Garraf per fer el seguiment de les propostes sorgides de l’execució del Pla Estratègic i d’Activitat Econòmica del Garraf i del programa Treball, Talent i Tecnologia “Garraf comarca cuidadora i saludable”.

En relació a l’àmbit de la cultura i el patrimoni, s’ha aprovat la subvenció de la Xarxa de Museus Locals per a desenvolupar el projecte social, educatiu i digital del Centre d’Interpretació de Romanticisme Manuel de Cabanyes (CIRMAC), que té la voluntat d’apropar aquest equipament a la ciutadania, amb noves eines que ajudin a interpretar-lo tant en l'espai físic com en l'esfera digital, tot potenciant el relat cultural, històric i artístic del segle XIX i el Romanticisme, la vessant educativa i la seva proximitat a la natura.

D’altra banda, s’han aprovat recursos tècnics en l’àmbit del medi ambient per la creació d’un itinerari esportiu entre les urbanitzacions Vora-Sitges i Califòrnia de Canyelles i Els Vinyals de Sant Pere de Ribes, cap al cim del Montgròs, amb tornada cap a Canyelles; i per a l’elaboració de l’estudi d’un itinerari que permeti connectar els camins esportius d’Olivella i de Sant Pere de Ribes a través dels camins que transiten per la Riera de Begues (segons s'anomena a Olivella) o la Riera de Ribes (segons s'anomena a Sant Pere de Ribes). La consolidació d’aquests camins permetrien caminar del Parc del Garraf al mar i a l'inrevés.

Igualment, s’ha aprovat la realització del Pla de Sostenibilitat del Garraf, que identificarà accions comunes a nivell comarcal i incidirà especialment en aspectes relatius a l'adaptació al canvi climàtic i aspectes de coordinació entre els municipis. El Pla comptarà amb la participació d'altres ens que treballen en aquest àmbit com la Mancomunitat Penedès-Garraf i el Parc del Garraf, entre d'altres.

Finalment, s’ha aprovat la subvenció per al manteniment i ampliació del gestor digital  d'expedients del Consell Comarcal del Garraf

Aquests projectes s’emmarquen el Pla de mandat 2019-2021, s’ajusten als Objectius de Desenvolupament Sostenible, aprovats per l’Assemblea General de les Nacions Unides.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!