Serveis comarcals

Calafell i Cunit reclamaran conjuntament una comissaria dels Mossos i un parc de Bombers

El creixement demogràfic justifica “descentralitzar” aquests serveis, actualment d’abast comarcal

Jaume Casañas i Ramon Ferré. Ajuntament de Calafell

Jaume Casañas i Ramon Ferré. Ajuntament de Calafell

Els ajuntaments de Calafell i Cunit reclamaran conjuntament la creació d’una comissaria dels Mossos i d’un parc de Bombers, que donin servei als dos municipis. És una demanda que s’ha consensuat en una reunió entre els respectius alcaldes, Ramon Ferré i Jaume Casañas, en què també s’ha acordat treballar conjuntament en altres temes d’interès d’ambdós localitats.

Els serveis de Mossos i de Bombers són actualment d’àmbit comarcal i amb base al Vendrell. Però Calafell i Cunit són la segona i tercera localitats en nombre d’habitants i amb un gran creixement demogràfic. A més, a l’estiu la població es dispara pel turisme. La “descentralització” de tots dos serveis permetria una major proximitat i un temps de reacció més ràpid.

En la trobada, s’ha tractat també sobre les obres de la comarcal C-31 i el peatge de l’autopista. Encara en matèria de mobilitat, s’ha plantejat també la reinvidicació d’un Bus Express a Barcelona als matins i d’un servei de bus nocturn. A més, també s’hi ha posat de manifest la necessitat de trobar una solució global per al desmantellament del port de la tèrmica de Cubelles. També s’ha parlat de possibles actuacions conjuntes en matèria d’ocupació.

Com a qüestió més immediata, i ja en vies de realització, hi ha la prolongació del carrer Repòs de Calafell, que esdevindrà un nou pas entre els dos municipis. Els dos ajuntaments col·laboren en l’expropiació dels terrenys necessaris i en l’execució de les obres.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!