Ple municipal

Aprovació inicial del Pla Local d'Habitatge de Sant Sadurní d'Anoia

El pla fa una diagnosi del mercat d’habitatge al municipi i traça les línies estratègiques i actuacions per fer front als principals dèficits

Ple d'abril . Aj Sant Sadurni d'Anoia

Ple d'abril . Aj Sant Sadurni d'Anoia

Aquest dimarts es va celebrar el ple corporatiu municipal de l’Ajuntament de Sant Sadurní corresponent al mes de juliol, darrer abans de la pausa del calendari de plens, coincidint amb el mes d’agost.

A l’inici de la sessió es va aprovar l’elecció del 8 de setembre i 29 de novembre com a festes locals, així com la xifra del padró municipal a data 1 de gener de 2021, que és de 12.840 habitants.

També es va resoldre l’aprovació definitiva de l’ordenança de subvencions, així com les bases i convocatòria de subvencions per a l’organització d’activitats esportives.


Modificació de crèdit

Amb els vots de tot el plenari i l’abstenció del PSC, disconforme amb la gestió del pressupost i que va alertar també sobre la reducció del romanent de tresoreria, es va aprovar una modificació de crèdit destinada principalment a inversions i actuacions de manteniment a equipaments i la via pública.

El govern va donar llum verda amb els seus vots, l’abstenció del PP i el vot contrari de la resta de grups, a la liquidació de l’any 2020 del contracte de gestió de la Casa dels Avis. Des de l’executiu local es va defensar la necessitat de donar un bon servei a les persones usuàries; la resta de partits van tornar a incidir en la posició contrària al model d’encomana de servei i al continu increment de la despesa i augment d’un pressupost que gestiona una empresa externa.

Per unanimitat es van aprovar els convenis amb la Fundació L’Espiga, per a la cessió de l’espai on presta el servei de Centre de desenvolupament infantil i precoç, i també amb la Diputació per a la gestió integrada de la Xarxa de Biblioteques municipals.


Pla Local d’Habitatge

El regidor d’Habitatge, Xavier Rodríguez, va ser l’encarregat de presentar l’aprovació inicial del Pla Local d’Habitatge 2021-2026, el punt més extens de l’ordre del dia.

Rodríguez va fer un repàs al procés d’elaboració d’aquest document i a la fase de participació ciutadana. El pla fa una diagnosi del mercat d’habitatge al municipi i traça les línies estratègiques i actuacions per fer front als principals dèficits i problemàtiques detectades, com són la manca d’habitatge social i de protecció, o els preus molt elevats tant de lloguer com de compra.

Aquest document recull fins a 26 mesures i actuacions, de les quals ja s’està avançant en algunes, com els convenis amb entitats financeres i grans tenidors d’habitatge, els processos d’inspecció d’habitatges buits, o en ampliar el parc d’habitatge social i assequible.

Tot el plenari va mostrar la seva satisfacció per la contribució i participació de totes les parts en la taula de treball. Des del PSC també es va assenyalar la necessitat de fer un major esforç en la difusió i la promoció dels serveis que presta l’Oficina Local d’Habitatge.


Mocions

Després de donar compte dels acords de la junta de govern i els decrets d’alcaldia, el plenari va aprovar una moció de la CUP en suport a l’activista Marcel Vivet i contra la sentència de l’audiència provincial, que va comptar amb els vots dels dos socis de govern, ERC i Junts per Sant Sadurní, i l’abstenció d’En Comú, mentre el PSC i el PP no van participar del debat.

En canvi es va desestimar, amb el vot contrari del govern, l’abstenció del PSC i el PP i els únics vots a favor de la CUP i En Comú, a una moció en defensa del personal interí municipal per ser reconegut com a interí no fix.

El regidor de RRHH, Ton Amat, i també l’alcalde, van justificar el posicionament del govern davant la incapacitat per assumir alguns dels compromisos que demandava la moció, però van defensar la tasca realitzada i la voluntat d’assolir aquest mandat l’estabilització de la plantilla municipal, impulsar la promoció interna i la convocatòria de noves places, a través d’una nova relació de llocs de treball.


Precs i preguntes

A l’apartat de precs i preguntes, Sant Sadurní en Comú va sol·licitar un esforç en la neteja de carrers i espai públic on s’ubiquen les parades del mercat, mentre el PSC va consultar per diverses qüestions, com el procés de licitació de les pistes de tennis i pàdel, el projecte de l’àrea de promoció econòmica, el funcionament dels cursets d’estiu de la piscina, les borses de treball i també va fer menció a l’esperit municipalista en relació al traspàs de l’escola Intermunicipal a la Generalitat.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!