Parlament

En Comú Podem rebutja i demana la suspensió del PDU Logis Baix Penedès

El diputat Marc Parés manifestava la preocupació: 'Avui PSC i Junts, més VOX i C's, s'han tornat a unir per un projecte caduc com el PDU Logis Baix Penedès'

Al Parlament de Catalunya, aquest 28 de juliol, s'ha tornat a debatre, a la Comissió de Territori, el projecte del Logis Baix Penedès. Concretament, ha arribat de la mà del PSC que a través d’una resolució defensada pel representant socialista al Penedès, el diputat Juan Luis Ruiz, que insta al govern a aprovar el Pla Director Urbanístic del centre logístic del Baix Penedès i  a executar la part, que amb les infraestructures actualment existents, es pot posar ja en funcionament.

Des d'En Comú Podem han rebutjat la Resolució, demanant  la suspensió d'aquest planejament derivat.  El diputat ponent de la coalició a la comissió, en Marc Parés, manifestava la preocupació i decepció que suposa l’aprovació de la resolució: "veiem com tenim el Penedès ple de polígons infrautilitzats i avui, altre cop, PSC i Junts, més VOX i Ciutadans s'han tornat a unir per un projecte caduc com el PDU Logis Baix Penedès.  Insistirem, per a que sigui aturat”.

Des dels Comuns remarquen que per a fer front a les dificultats, pel que fa a les xifres d'atur i de desocupació que des de fa anys ve patint el Baix Penedès i que s'han agreujat amb la pandèmia i amb la crisi industrial que es viu a les quatre comarques del Penedès i al conjunt del país, cal una nova orientació de l'acció política territorial i econòmica. En aquest sentit, demanen que s'avanci l'aprovació del Pla Territorial Parcial, instrument, que ha de garantir preservar el sòl agrari i planificar també una reindustrialització i l’activitat econòmica necessària de futur al conjunt Penedès coherent amb l'emergència climàtica.

En aquesta línia, els comuns lamenten que: "l’actual govern , el d'ERC i JuntsxCat, amb diferències sobre el model i sobre els projectes que necessita el territori -com avui  hem pogut veure a la votació de la resolució amb el  vot contrari d'ERC i  favorable de Junts-, no ajuda gens que s'avanci en les necessitats i solucions urgents i de futur que requereix el territori i el dia a dia de la gent”.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!