Ple municipal

El ple aprova la declaració de Sitges com a àrea amb mercat d’habitatge tens

En la sessió plenària ha prosperat també el rescat de les 22 places d’aparcament del Mercat Municipal, posant fi a un deute històric amb els paradistes afectats

L’Ajuntament crea una nova beca destinada a la recerca i estudi de de la historia local

El ple aprova la declaració de Sitges com a àrea amb mercat d’habitatge tens. Ajuntament de Sitges

El ple aprova la declaració de Sitges com a àrea amb mercat d’habitatge tens. Ajuntament de Sitges

El Ple de juny ha aprovat per unanimitat la declaració de Sitges com a àrea amb mercat d’habitatge tens. La Generalitat de Catalunya va aprovar la norma el setembre de 2020, i el plenari ha donat llum verda al procediment perquè el pròxim setembre es renovi i Sitges mantingui aquesta declaració. L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, ha assegurat que “el Govern treballa per revertir aquesta situació amb altres mesures com la construcció de 175 habitatges públics o les ajudes al lloguer a les quals s’han destinat 2,1 milions d’€, aquest any. L’objectiu és aconseguir que la pressió econòmica per accedir a un habitatge sigui menor per a les sitgetanes i els sitgetans”.

La regidora d’Habitatge, Júlia Vigó, ha explicat que “les dades a Sitges justifiquen qualsevol actuació, sigui liderada per l’Ajuntament o per qualsevol altra administració competent, que faciliti la contenció de preus de lloguer, una de les xacres més evidents a l’hora de fer possible el blindatge de drets socials bàsics com és el dret a l’habitatge”.

Per a la renovació de la declaració, en primer lloc, s’ha de justificar un increment continuat del preu del lloguer en els darrers 5 anys, el qual sigui com a mínim, 3 punts major a l’augment interanual de l’IPC a Catalunya. A Sitges, l’augment del preu del lloguer ha superat el 31%, mentre que l’IPC ha augmentat un 4,8%, en els darrers 5 anys. El lloguer mitjà de Sitges s’enfila fins als 1.021,48 €/mes, gairebé 300 €/mes per sobre que a la resta de municipis de la comarca del Garraf (779,14€) i al conjunt de Catalunya (735,36 €/mes), respectivament.

Cal demostrar també que les famílies i unitats de convivència destinin més del 30% dels seus ingressos al lloguer de l’habitatge habitual. “Això també ho complim a Sitges, on de mitjana destinem un 58% dels nostres ingressos a pagar el lloguer, gairebé el doble del que seria desitjable”, ha assegurat Júlia Vigó. Aquest esforç mitjà, s’ha incrementat més d’un 10% en els darrers 5 anys.

L’Ajuntament de Sitges sol·licita la renovació de la declaració de Sitges com a àrea d’habitatge tens per un període de cinc anys.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!