Pressupost 2021

Sant Pere de Ribes orienta els pressupostos participatius cap als 17 objectius de Desenvolupament Sostenible

Enguany hi ha una dotació econòmica de 170.000€ i cada participant pot presentar com a màxim tres propostes diferents

Sant Pere de Ribes orienta els pressupostos participatius cap als 17 objectius de Desenvolupament Sostenible. Ajt Sant Pere de Ribes

Sant Pere de Ribes orienta els pressupostos participatius cap als 17 objectius de Desenvolupament Sostenible. Ajt Sant Pere de Ribes

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha presentat els pressupostos participatius del 2021, un projecte que permet que la ciutadania faci propostes per fomentar un municipi més sostenible i saludable. Enguany s’ha fet una dotació de 170.000€, les propostes poden ser inversions o programes socials, totes vinculades als ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible). Poden participar els veïns i les veïnes empadronades al municipi majors de 16 anys i associacions que estiguin inscrites en el registre municipal i cada participant pot presentar fins a tres propostes diferents d’un pressupost màxim de 20.000€ cadascuna.

La ciutadania de Sant Pere de Ribes podrà decidir aquest 2021 a través dels pressupostos participatius, els projectes que es faran amb la dotació econòmica (170.000€) que inclourà el pressupost municipal del pròxim any destinada a les propostes que hagin obtingut més suport a partir d’una votació. Es poden presentar del 26 de juliol al 19 de setembre del 2021 amb el formulari normalitzat disponible a la pàgina web de l’Ajuntament (on consten els requisits, les normes reguladores i el calendari del procés) i lliurar-les a través d’instància genèrica a la seu electrònica municipal o físicament a les oficines de l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC).

L’edició d’enguany dels pressupostos participatius manté el model de categoria única establerta el 2020 a causa de la pandèmia i es fomenta amb propostes vinculades als 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), els quals formen part de l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible, aprovada per l’Assemblea General de Nacions Unides amb la finalitat de donar resposta als grans reptes del planeta com ho són l’erradicació de la pobresa, la lluita contra la desigualtat i la injustícia i vèncer al canvi climàtic. La regidora de Participació Ciutadana, Antònia Pulido, ha anunciat que “les polítiques tant europees com nacionals van encaminades en la consecució dels 17 objectius, per tal de fer un món millor. Nosaltres som el braç executor d’aquestes polítiques per continuar treballant amb objectius comuns per un Sant Pere de Ribes 2030 més sostenible i saludable”.

La regidora ha explicat que els pressupostos participatius de l’any passat van apostar per fer-los més socials, amb alguns ODS com la salut, el benestar social, la reducció de la desigualtat i escurçar la bretxa digital, però “enguany hem incorporat la totalitat dels 17 objectius per complir amb els interessos de la salut i la sostenibilitat”.

Per tal d’escollir la proposta guanyadora una comissió tècnica formada per Gerència, Serveis d’Urbanisme, l’arquitecte municipal i altres tècnics municipals, serà qui valori les propostes i realitzi un informe tècnic de viabilitat i sobre el cost de les actuacions. Les propostes que s’acceptin de manera definitiva es publicaran a la web municipal. En aquesta fase del procés, es convocaran 2 sessions públiques voluntàries, per tal que les que hagin passat el període de votació es puguin presentar a la ciutadania.

Les votacions es podran fer del 20 d’octubre al 7 de novembre presencialment a les oficines de l’OAC o telemàticament per la web municipal. Cada persona podrà votar fins a un màxim de 5 propostes, amb un escalat de 5,4,3,2 i 1 punts que no caldrà necessàriament exhaurir.

La publicació de les propostes guanyadores es farà en el termini màxim d’una setmana, a partir del dia que finalitzi el període de votació, en un acte de presentació obert a la ciutadania. Les propostes guanyadores seran incorporades al pressupost municipal de 2022 per ordre de nombre de vots rebuts fins a esgotar la reserva de la dotació econòmica, 170.000€. Per altra banda, les iniciatives que no han estat guanyadores, podran ser incorporades si responen al criteri d’interès general i són acceptades per part de la majoria del plenari municipal.

La regidora de Participació Ciutadana, Antònia Pulido, ha destacat que “els pressupostos participatius són una eina molt important dintre del qual és la democràcia participativa. Durant anys hem escoltat la ciutadania per conèixer les seves inquietuds i il·lusions i per aquesta raó hem de continuar gaudint dels pressupostos participatius i així fer el municipi que volem”.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!