Consell de Ministres

CCOO i UGT reclamen "coherència" al Congrés dels Diputats per tramitar la reforma de les pensions

Els sindicats veuen l'aprovació de la norma com un pas més per recuperar la concertació social

Un pensionista davant la seu de CCOO en una concentració convocada per la Coordinadora Estatal per la Defensa del Sistema Públic de Pensions (COESPE)

Un pensionista davant la seu de CCOO en una concentració convocada per la Coordinadora Estatal per la Defensa del Sistema Públic de Pensions (COESPE)

CCOO i UGT han reclamat "coherència" al Congrés dels Diputats per tramitar la reforma de les pensions. L'aprovació del decret llei per part del Consell de Ministres aquest dimarts és el pas previ per traslladar el text a la Cambra. Els sindicats han assegurat que la norma desenvolupa "bona part" de les recomanacions aprovades per la majoria dels diputats el novembre de 2020 i ha reclamat "coherència" a l'hora de debatre sobre la norma. Els sindicats consideren l'aprovació de la reforma de les pensions com un "pas important", però han reclamat un nou acord que abordi els assumptes "pendents" i garanteixi la millora i sostenibilitat de les pensions en el marc d'un ampli consens polític i social.

Els sindicats han demanat un nou pacte sobre qüestions "pendents", com l'increment de les pensions mínimes i de les bases màximes de cotització, així com una definició "adequada i no restrictiva" del nou Mecanisme d'Equitat Intergeneracional.

El text aprovat aquest dimarts pel Consell de Ministres ha estat consensuat precisament amb els sindicats, així com amb les patronals CEOE i CEPYME. La norma lliga la revaloració de les pensions a l'Índex de Preus al Consum (IPC) i incorpora incentius per allargar l'edat de jubilació i reforçar l'estructura d'ingressos a la Seguretat Social.

Els sindicats han destacat la importància de l'acord. "Deroga la reforma de les pensions de 2013, garanteix el poder adquisitiu de totes les pensions de Seguretat Social i classes passives i aposta per una millora en la gestió, al mateix temps que estableix importants compromisos de finançament pressupostari de Seguretat Social", sostenen.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!