Solidaritat

Els casals de la gent gran de Sant Pere de Ribes cedeixen la seva subvenció per destinar-la a les famílies més necessitades

Cedeixen 6.576 euros, previstos inicialment a activitats que no s’han pogut programar a causa de la Covid-19

Els casals de la gent gran de Sant Pere de Ribes cedeixen la seva subvenció per destinar-la a les famílies més necessitades. Ajt Sant Pere de Ribes

Els casals de la gent gran de Sant Pere de Ribes cedeixen la seva subvenció per destinar-la a les famílies més necessitades. Ajt Sant Pere de Ribes

La pandèmia ha fet aflorar una vegada més el costat més solidari i generós de les persones. En aquesta ocasió, els Casals de la Gent Gran del municipi renuncien a l’aportació econòmica municipal d’enguany, que anualment els atorga l’ajuntament per dur a terme les seves activitats, perquè es destini a ajudar i a cobrir les necessitats bàsiques i assistencials de les persones més grans. En total, les dues entitats cedeixen l’import de 6.576 euros (3.288 euros cadascuna), inicialment previstos per a activitats que no s’han pogut programar a causa de la Covid-19.

L’alcaldessa, Abigail Garrido, ha explicat que “aquests diners es destinaran a reforçar la teleassistència i el Servei d’Atenció Domiciliària (SAD). Per tant, és una mostra de solidaritat dels casals que, no obstant, no implica que es deixin de fer activitats per a la gent gran. Al contrari, des de l’Ajuntament, conjuntament amb les juntes dels casals, s’ha incrementat la programació amb activitats necessàries, que s’han pogut començar a fer en els darrers mesos, com tallers emocionals, la gimnàstica, el ball en línia, les sortides a caminar i les marxes nòrdiques”.

Per la seva banda, la regidora de Gent Gran, Paqui Carrasquilla, ha agraït a les juntes dels casals de la gent gran “la solidaritat mostrada, no només en fer aquesta cessió, sinó també perquè durant tot aquest temps de pandèmia han mantingut el contacte amb les persones usuàries”. Carrasquilla ha assenyalat que, a causa de la Covid-19, “li vam haver de donar una volta a la regidoria de Gent Gran i vam posar en marxa trucades telefòniques per detectar la solitud no desitjada i acompanyar així la gent gran del municipi que està sola”.

Una activitat condicionada per la Covid-19

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes i les associacions de jubilats i pensionistes de Ribes i les Roquetes signen cada any un conveni de col·laboració a través del qual les entitats dels casals de la gent gran reben una subvenció ordinària per portar a terme llurs programacions adreçades al col·lectiu de la gent gran del municipi, que inclouen tallers diversos, cursos, activitats lúdiques, festes tradicionals i excursions culturals i d’oci. A causa de la pandèmia de la Covid-19, moltes de les iniciatives previstes i de l’oferta de lleure no s’han pogut dur a terme pel compliment de les mesures de prevenció i seguretat i per la salut de les persones. Per aquest motiu, i en aquest context, les juntes de les entitats no signaran els convenis corresponents al 2021.

Els Casals de la Gent Gran van haver d’aturar la seva activitat durant mesos. En aquest període, des de l’Ajuntament s’han promogut accions a l’aire lliure, com caminades i rutes, i d’altres adreçades a reduir la bretxa digital i a fomentar l’ús de les xarxes socials. El març passat, van poder reprendre les passejades i la marxa nòrdica i, seguint amb la desescalada per la Covid-19, a l’abril van posar en marxa les classes de gimnàstica de manteniment i ball en línia a l’aire lliure. El juliol ja han recuperat els horaris d’obertura que tenien abans de la pandèmia.

Els casals de la gent gran són equipaments destinats al col·lectiu de les persones grans i que tenen com a finalitat promoure el seu benestar i la seva participació com a membres actius de la societat. Els centres ofereixen la possibilitat de gaudir de serveis i d’activitats que tenen com a objectiu fomentar la convivència, les relacions intergeneracionals i la participació en la comunitat.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!