Pressupost 2021

Torrelavit tanca la primera edició dels pressupostos participatius amb un percentatge de votació rècord

Amb un total de 457 participants (38,5% del cens) gairebé dobla la mitjana catalana de municipis petits

Torrelavit tanca la primera edició dels pressupostos participatius amb un percentatge de votació rècord. Ajuntament de Torrelavit

Torrelavit tanca la primera edició dels pressupostos participatius amb un percentatge de votació rècord. Ajuntament de Torrelavit

Torrelavit va tancar diumenge 24 d’octubre el període de votació de les propostes de la primera edició dels pressupostos participatius amb un total de 457 participants, un 38,5% del cens. Aquesta xifra supera amb escreix la mitjana catalana dels municipis de menys de 2.000 habitants, que se situa al voltant del 20%. Des de l’1fins el 24 d’octubre tota la població de més de 16 anys empadronada a Torrelavit a 1 de gener de 2021 podia escollir entre les 14 propostes presentades per la ciutadania, que anaven des dels 1.800€ de la instal·lació de tamborets al carrer Major fins als 36.000€ de la construcció d’un Pumptrack a la Pineda Nova.

La proposta més votada d’aquest procés ha estat la instal·lació d’una pista de pàdel a l’espai on hi ha l’antiga pista de tennis, al costat del pavelló poliesportiu, que va rebre 217 vots (un 47,48% del total de vots), seguida de la instal·lació d’ombra a la plaça de l’U d’Octubre, que va rebre 135 vots (un 29,54% del total). Segons les bases reguladores dels pressupostos participatius, entraran a la partida d’inversions els projectes més votats que puguin encabir-se en una partida total de 38.000€.

El regidor d’Hisenda, Sergi Urbano, va explicar al ple de dilluns que les propostes que finalment s’executaran dins del projecte d’inversions dels pressupostos participatius seran: la instal·lació de la pista de pàdel (24.000€), un circuït d’exercici exterior-calistènia (9.500€), equipament per al local social de Can Rossell (1.850€), i una partida de material esportiu per fer multiesports (2.300€). Urbano va agrair la implicació de la població en aquest projecte de “democràcia directa”, tant els que han contribuït a la difusió del projecte enregistrant vídeos per animat els veïns a presentar propostes i votar, com a aquells que van treballar per proposar idees en benefici de tota la població i, finalment, tots els que van votar online o presencialment tal com s’havia previst.

L’alcalde, Manuel Raventós, va aprofitar el ple de dilluns per recordar que Torrelavit és un municipi “participatiu” i “implicat” i, “una vegada més, hem demostrat el compromís ciutadà en benefici del poble”. Raventós creu que l’èxit d’aquesta primera edició dels pressupostos participatius obre la porta a repetir aquest procés un cop executades les inversions al llarg de 2022, tal com està previst.

Ara, segons el regidor d’Hisenda, l’equip que ha treballat en el projecte obrirà un procés de reflexió i anàlisi per garantir que la pròxima edició sigui millor que aquesta.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!