Vaga a la vista

Els transportistes critiquen "l'abandonament" del govern i convoquen una aturada de tres dies just abans de Nadal

La patronal lamenta la manca absoluta de sensibilitat de la clientela en la conjuntura econòmica actual

El Comitè Nacional del Transport per Carretera ha convocat tres dies de cessament d'activitat, del 19 al 22 de desembre, davant "l'estat d'abandonament" del govern estatal al sector. La patronal critica que "després de diversos anys de negociació" a l'entorn de diverses qüestions que afecten l'activitat laboral dels camioners, el sector ha "esgotat la paciència i els canals raonables de negociació". Alhora lamenta la manca "absoluta" de sensibilitat de la clientela en la conjuntura econòmica actual, "que s'aprofiten de la posició de domini" que, al seu parer, els concedeix la regulació vigent del contracte de transports de mercaderies per carretera.

La patronal alerta que la situació actual provoca un problema "enorme" de manca de conductors professionals, "davant del tracte degradant i inhumà en les condicions en què fan la seva feina".

Alguns dels temes de les seves reivindicacions són la prohibició que els conductors facin càrrega i descàrrega dels camions, que no s'implanti l'eurovinyeta, que s'apliqui de forma obligatòria una clàusula de revisió del cost del combustible o àrees de descans segures per als professionals, entre d'altres.

"Només un canvi radical i urgent" del govern estatal i la clientela "podria evitar aquest conflicte", afirma la patronal.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!