Federació de Municipis de Catalunya

Aragonès, al 40è aniversari de l'FMC: "El compromís amb el municipalisme s'expressa amb els 227 MEUR als pressupostos"

Olga Arnau reclama més recursos i eines per als ajuntaments: Hem demostrat que la millor política és la municipal

Olga Arnau reclama més recursos i eines per als ajuntaments: Hem demostrat que la millor política és la municipal

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha estat l'encarregat de tancar els actes de celebració del 40è aniversari de la Federació de Municipis

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha estat l'encarregat de tancar els actes de celebració del 40è aniversari de la Federació de Municipis

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha estat l'encarregat de tancar els actes de celebració del 40è aniversari de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), al Museu del Ferrocarril de Vilanova i la Geltrú. Aragonès ha destacat la "capacitat transformadora immensa" del món municipal i ha defensat "treballar de bracet i enfortir l'aliança" entre Govern i municipis. "De fet, el nostre compromís amb el municipalisme s'expressa amb els 227 MEUR als pressupostos per al 2022", ha volgut deixar clar el president. Per la seva banda, la presidenta de l'FMC, Olga Arnau, ha reclamat "més recursos i eines" per als ajuntaments catalans. "Durant la pandèmia hem demostrat que la millora política és la municipal", ha apuntat Arnau.

"Hem gestionat una pandèmia sense competències, però amb molta vocació de servei", ha continuat la presidenta de l'FMC. "Si reconeixem el municipalisme, hem d'assignar més recursos i serveis el món local. I dotar-lo de lleis i normes del segle XXI", ha insistit Arnau, que ha recordat de passada la problemàtica amb la suspensió de les plusvàlues municipals. "No podem dependre d'un finançament que pot ser declarat inconstitucional, com tampoc del color polític d'un govern", ha etzibat la presidenta de l'FMC. "Necessitem també aquest millor finançament. Els governs locals no volem elogis i ara brandem la confiança guanyada en tants anys de gestió. Per tant, reclamem incansablement més i millor finançament, i no ens cansarem de fer-ho", ha recalcat Arnau.

Aragonès: "Catalunya necessita una sacsejada"

El president Aragonès ha recollit el guant i ha recordat com el millor compromís del Govern amb el municipalisme són els pressupostos per al 2022. "227 milions destinats a l'àmbit local directament des de Presidència, però molts altres recursos que arreu de les seccions pressupostàries s'implementaran amb la col·laboració de tots vosaltres", ha assegurat el president de la Generalitat, que ha defensat la idea de governar "per la Catalunya sencera". "Hem de treballar pel conjunt del territori per igual i trencar amb la idea d'un territori separat entre zones urbanes i zones rurals", ha reflexionat en veu alta Aragonès, que igualment ha reconegut que Catalunya necessita "una sacsejada".

"Una sacsejada que ja estem portant a terme i ho fem conjuntament amb el municipalisme. Unes transformacions que ens han de permetre tenir un país més just, pròsper, solidari i lliure", ha enumerat el president de la Generalitat, que ha agraït la feina feta per la Federació de Municipis de Catalunya al llarg d'aquestes quatre dècades i, especialment, en els darrers 20 mesos de la pandèmia de covid-19. "En els moments més complicats, els serveis públics no s'han aturat en cap moment i els ajuntaments, tampoc", ha aplaudit Aragonès. "Els alcaldes han hagut de fer de tot, des de posar les cadires de la Festa Major fins a moure mans i mànigues per aconseguir material sanitari per a la residència de gent gran", ha apuntat el president de la Generalitat.

"Compteu amb el Govern per treballar de bracet. En sabeu molt de sumar i la Generalitat vol aprendre de vosaltres i enfortir les interessos compartits", ha conclòs Aragonès. L'acte de celebració del 40è aniversari de la Federació de Municipis de Catalunya s'ha celebrat al Museu del Ferrocarril de Catalunya, a Vilanova i la Geltrú, i s'ha fet coincidir amb la 32a Assemblea General de l'FMC. Diversos vídeos divulgatius, una felicitació del president de la FEMP i alcalde de Vigo, Abel Caballero, i un col·loqui entre quatre alcaldes –Francesc Baltasar, Helena Arribas, Xavier Casoliva i Xavier Fonollosa- han servit per commemorar l'efemèride.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!