Pressupost 2022

El pressupost de Sant Pere de Ribes per 2022 posa l’accent en l’atenció a les persones per la crisi post-covid

La previsió d’ingressos creix en gairebé 850.000€ per donar cobertura a les polítiques de redistribució dels recursos econòmics

El pressupost de Sant Pere de Ribes per 2022 posa l’accent en l’atenció a les persones per la crisi post-covid. Ajt Sant Pere de Ribes

El pressupost de Sant Pere de Ribes per 2022 posa l’accent en l’atenció a les persones per la crisi post-covid. Ajt Sant Pere de Ribes

El govern municipal ha preparat un pressupost per a 2022 centrat en les persones i, molt en especial, en ajudar els veïns i veïnes a sortir de l’actual situació de crisi post-Covid. La proposta, de 28,5 M€, dedica més del 50% de la despesa a afavorir la igualtat d’oportunitats en apartats com l’habitatge, els serveis socials i l’ocupació. La previsió d’ingressos creix en gairebé 850.000€ amb la finalitat de donar cobertura a les polítiques de redistribució dels recursos econòmics. Se sotmetrà a aprovació inicial del plenari municipal en la sessió de dimarts vinent, 30 de novembre.

El pressupost inclou els objectius i les accions prioritzades en el Pla d’Actuació Municipal (PAM) 2019-2023, que centra el focus en l’atenció a les persones. Sobretot, posa l’accent en la realitat d’aquests moments de tanta necessitat, a causa de la pandèmia que s’està lluitant per superar.

El regidor d’Hisenda i Serveis Econòmics, Fran Perona, ha explicat que el pressupost “manté les 5 prioritats, molt marcades, per les quals hem estat treballant des de l’inici del mandat: la lluita contra les desigualtats; l’accés a l’habitatge i el foment del lloguer; fomentar i implantar mesures mediambientals; lluitar contra la manca de feina i donar suport al comerç local i l’emprenedoria i, finalment, apostar pel reforçament i manteniment de l’espai públic, que considerem que és el primer entorn de convivència de la ciutadania”.

Les principals accions previstes

Seguint el que marca el Pla d’Actuació Municipal, el pressupost per a 2022 atén les necessitats de les veïnes i veïns de Sant Pere de Ribes, donant resposta a les 5 prioritats establertes amb les següents accions destacades:


PRIORITAT 1: Garantir els drets bàsics de les persones i la igualtat d’oportunitats: Destaquen, amb aquesta finalitat, els 170.000€ per al Banc d’Aliments i l’increment de 155.000€ en Serveis Socials.

PRIORITAT 2: Afavorir el lloguer social i l’accés a l’habitatge: S’ha fixat un increment de 60.000€ en les accions dedicades a garantir l’habitatge, un dels drets fonamentals de les persones.

PRIORITAT 3: Fomentar i implantar noves mesures mediambientals: Es treballarà en la sostenibilitat i en la cura del medi ambient, fent polítiques que generin una major eficiència en la gestió de l’energia, dels recursos o dels residus.

PRIORITAT 4: Lluitar contra la manca de feina i afavorir el comerç local i l’emprenedoria: Entre d’altres, s’incrementen les partides destinades a ocupació i a formació ocupacional i es destinen 100.000€ per ajuts al comerç.

PRIORITAT 5: Millorar l’espai públic com a entorn de convivència de tothom: Es consoliden els projectes generats a través dels diferents plans de reactivació i dels passats pressupostos municipals.

La proposta inclou una borsa de 300.000€ corresponent als pressupostos participatius, repartits en 170.000€ per a les propostes guanyadores i 130.000€ per a accions d’urgència social. Aquesta edició ha estat la més participativa de les 6 que s’han fet fins ara, amb 32 propostes presentades.

Les ordenances fiscals i el Pla de Xoc i Reactivació Municipal

El pressupost municipal és un dels recursos que s’estan activant aquests mesos per superar la situació sobrevinguda per la qual estan passant moltes famílies des de l’inici de la pandèmia. Aquesta tardor, s’ha donat un primer pas amb les ordenances fiscals de 2022 i l’any vinent s’elaborarà el Pla de Xoc i Reactivació Municipal, que permetrà actuar en el mateix sentit.

Les ordenances fiscals, aprovades pel ple municipal l’octubre passat, incorporen mesures per promoure l’accés a l’habitatge i d’altres adreçades a tenir cura del medi ambient, la lluita contra el canvi climàtic i el foment de la utilització de les energies renovables, i ofereix línies d’ajudes i mesures per fomentar l’emprenedoria i el suport i dinamització del comerç local.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!