Impulsem Penedès

Alcaldes i regidors del Penedès creen una plataforma municipalista per presentar-se a les properes eleccions

Es tracta d'una iniciativa impulsada per l'alcalde de Cunit, Jaume Casañas, que compta amb el suport de Sergi Vallès, president de la Mancomunitat, i Xavier Lluch, president del Consell de l'Alt Penedès, entre d'altres

Jaume Casañas, Sergi Vallès i Xavier Ramos. EIX

Jaume Casañas, Sergi Vallès i Xavier Ramos. EIX

Alcaldes i regidors del Penedès vinculats a Junts i PDeCat han creat una plataforma municipalista per presentar-se a les properes eleccions municipals amb una marxa pròpia vinculada al territori. L'alcalde de Cunit, Jaume Casañas, impulsa aquesta iniciativa política, que ja ha sumat el suport dels alcaldes de Torrelles de Foix i Castellví de la Marca, Sergi Vallès i Xavier Ramos, que valoren positivament la possible creació d'una plataforma municipalista en clau de vegueria. El president del Consell Comarcal de l'Alt Penedès i alcalde de Font-rubí, Xavier Lluch, també ha manifestat la seva predisposició per sumar amb un projecte 100% penedesenc.

Sergi Vallès i Xavier Ramos, afirmen que, des del seus ajuntaments, però sobretot des del govern a la Mancomunitat Penedès-Garraf, han pres "consciència del potencial que tenim com a Vegueria, i la feina de sumar sinèrgies que ja es fa des de l'ens mancomunat". De fet, la trajectòria política de l'alcalde de Torrelles de Foix sempre ha estat marcada per la seva capacitat de sumar i la seva sensibilitat per treballar en clau veguerial. Durant el seu mandat a la presidència de Consorci Turístic del Penedès, Vallès va sumar diversos municipis del Baix Penedès i de l'Anoia, tot treballant colze a colze amb les institucions i els municipis del Garraf. Actualment des de la Mancomunitat Penedès-Garraf, el mandat de Vallès també ha aconseguit sumar municipis del Baix Penedès.

Per altra banda, Xavier Ramos sempre ha defensat que "el futur del Penedès passa per una visió global i equilibrada, tot defensant l'autonomia municipal", i des de l'Ajuntament de Castellvi de la Marca i com a vicepresident de la Mancomunitat Penedès-Garraf continua treballant amb aquest objectiu.

Tots dos alcaldes assenyalen que actualment, "a la Vegueria del Penedès, des de tots els seus pobles i ciutats, necessitem defensar una veu pròpia davant de la Generalitat, tot reivindicant més que mai la nostra manera de ser i de fer, i de reclamar al govern que tracti al Penedès com la tercera vegueria del país que som per nombre de població i per potencialitats". També reclamen que "hem de ser conscients de les nostres relacions amb les àrees metropolitanes de Barcelona i de Tarragona, i defensar-nos del procés de metropolitització que pateix el Penedès".

Finalment assenyalen que la proposta política que pugui sorgir des dels municipis i en clau Penedès, pot ser un instrument de futur amb molt recorregut.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!