Transparència

Vilanova convoca una consulta pública per elaborar el reglament del codi d'Ètica i Bon Govern de l'Ajuntament

Es poden fer aportacions fins al 13 de gener

Vilanova convoca una consulta pública per elaborar el reglament del codi d'Ètica i Bon Govern de l'Ajuntament. Ajuntament de Vilanova

Vilanova convoca una consulta pública per elaborar el reglament del codi d'Ètica i Bon Govern de l'Ajuntament. Ajuntament de Vilanova

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Fins al 13 de gener ciutadania, entitats, agents econòmics i socials i personal de l'Ajuntament poden fer aportacions a la consulta prèvia a la tramitació de l'aprovació del codi d'Ètica i Bon Govern de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. El procés de consulta ha de servir per elaborar el nou Codi i reglament d'Ètica i Bon Govern. L'Ajuntament disposa d'un codi aprovat el 2013 i revisat i actualitzat el 2016.

Un document que té per objecte establir un marc d'integritat institucional que reculli els principis, criteris i instruments que permetin incrementar els nivells de transparència en la gestió pública, el comportament ètic del seu personal i la millora de les relacions de confiança entre la ciutadania i l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

Jaume Aliaga, regidor de Transparència, Govern obert i Responsabilitat Social Corporativa, explica que “l'Ajuntament, conscient que la integritat pública és  necessària per garantir una prestació de serveis de qualitat que va més enllà de la satisfacció de les necessitats i les expectatives ciutadanes, està treballant en la millora de les eines i els recursos que ho han de fer possible”. Aliaga encoratja la ciutadania i el personal de l'Ajuntament a fer aportacions, i recorda que “a més de promoure la formació en ètica pública tant al personal tècnic com polític, l'Ajuntament vol adequar i actualitzar el Codi d'Ètica i Bon Govern amb les aportacions ciutadanes, convençut que l'ètica pública és i ha de ser una prioritat compartida a l'hora de treballar les estratègies de futur del nostre ajuntament”.

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, com a administració pública, ha de servir i respondre a l'interès general i ha de treballar pel bé comú. Tot el personal que hi treballa ha d'orientar la seva actuació a partir d'uns valors inherents que reforcin la integritat en el seu comportament i contribueixin a impulsar la millora del servei públic i la qualitat democràtica.

L'any 2013 també es va crear la Comissió d'Ètica i Bon Govern amb la finalitat de fomentar la difusió del document, desenvolupar els seus continguts i atendre les consultes o comunicacions sobre la seva aplicació. Tota la informació aquí

El Codi de 2013 s'ha anat adaptant i remodelant a les necessitats canviants de la societat, de la pròpia administració i de la legislació vigent. Ara, fruit d'una realitat cada cop més canviant, dels nous reptes que van sorgint i de l'exigència i posicionament crític no només de la societat sinó també de la pròpia organització, es vol reformular i actualitzar el contingut d'aquests documents que han d'orientar el compromís de millora del servei públic.

Per això s'ha obert aquest període de consulta pública, amb l'objectiu que les aportacions de la ciutadania ajudin a millorar i completar aquesta actualització i permetin obtenir un text definitiu amb la màxima qualitat, garanties i legitimitat.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local