Any nou, serveis nous

El Vendrell posarà en marxa un servei gratuït d'atenció psicològica per a joves d'entre 15 i 29 anys

La nova iniciativa s'emmarca en el programa “El Vendrell avança 2022” que marca els objectius estratègics del municipi per al nou any

El Vendrell posarà en marxa un servei gratuït d'atenció psicològica per a joves d'entre 15 i 29 anys. Ramon Filella

El Vendrell posarà en marxa un servei gratuït d'atenció psicològica per a joves d'entre 15 i 29 anys. Ramon Filella

L'Ajuntament del Vendrell ha anunciat avui que, a curt termini, entrarà en funcionament un nou servei municipal d'atenció psicològica per a joves del municipi d'entre 15 i 29 anys d'edat. El servei serà universal i gratuït i es localitzarà al Casal Jove on diversos professionals atendran els nois i noies que ho demanin. La creixent incidència de la problemàtica mental en el sector més jove de la població, una problemàtica que s'ha posat molt de manifest durant la pandèmia, ha fet decidir a l'Ajuntament vendrellenc a prendre aquesta decisió.

La nova iniciativa s'emmarca en el programa “El Vendrell avança 2022” que marca els objectius estratègics del municipi per al nou any que acaba de començar. El tinent d'alcalde, Christian Soriano, ha explicat que “en breu signarem un conveni amb la Xarxa Santa Tecla per a poder tirar endavant el projecte. Esperem que tot pugui estar enllestit en poques setmanes i que el servei es posi en marxa en un periode de temps molt curt”. Soriano ha recordat que “l'atenció psicològica gratuïta és un pas endavant molt rellevant de cohesió social i des del Vendrell en volem ser pioners en el conjunt de Catalunya”.

El projecte vol ser, també, una manera d'ampliar les opcions dels joves vendrellencs més enllà de l'oferta limitada de la Seguretat Social en aquest camp i una alternativa de l'oferta privada que, sovint, té uns costos molt elevats per a les famílies. De fet, tal i com ha matisat el mateix Soriano, “estem davant d'un projecte que busca, igualment, generar un efecte crida als professionals per a que s'afegeixen a l'entramat de servei públic d'atenció psicològica. A Catalunya i Espanya només hi ha 4 psicòlegs per a cada 100 mil habitants quan a d'altres països europeus aquest percentatge puja fins el 18 psicòlegs per cada 100 mil habitants”.

Més enllà d'aquesta aposta pel nou servei, Christian Soriano també ha avançat algun dels elements més detacats del programa “El Vendrell avança 2022”. Així, per exemple, ha anunciat que es doblarà l'assignació pressupostària per als Bons del Vendrell que tant d'èxit han tingut durant la campanya de Nadal que acaba de finalitzar. Es tracta de bons de descompte per a fer compres en els comerços del municipi. De cara aquest 2022, hi haurà dues remeses de bons per un valor conjunt de 200 mil euros que es posaran en circulació el març, coincidint amb la campanya prèvia de Setmana Santa i el novembre, aprofitant la propera campanya de Nadal.

Per altra banda i també dins les línies estratègiques del programa, es crearà un nou circuit “d'agility” per als gossos a la zona de Mas d'En Gual i s'incrementarà fins els 200 mil euros la partida anual que es destina als pressupostos participatius. D'ara i fins el març hi haurà reunions i sessions informatives amb entitats del municipi per explicar el sistema de funcionament d'aquesta eina participativa i, a partir de l'abril, els ciutadans i ciutadanes que ho vulguin podran ja presentar les seves propostes d'inversió.

El tinent d'alcalde Christian Soriano s'ha mostrat molt satisfet de poder desplegar el “Vendrell avança 2022” i ha recordat que, durant el 2021 i malgrat els efectes de la pandèmia, ja es van poder concretar molts dels projectes que s'havien anunciat a principis de l'exercici com ara la gratuïtat de l'ensenyament a P-2 o els nous carrils-bici, entre moltes altres actuacions.
 

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!