Ple municipal

Vilafranca aprova una moció per a reclamar serveis bancaris de qualitat per a la gent gran

El ple municipal va estar plenament marcat pel debat entorn de diverses mocions

Vilafranca aprova una moció per a reclamar serveis bancaris de qualitat per a la gent gran. Ramon Filella

Vilafranca aprova una moció per a reclamar serveis bancaris de qualitat per a la gent gran. Ramon Filella

El ple municipal de febrer de Vilafranca va estar plenament marcat pel debat entorn de diverses mocions una de les quals feia referència a la demanda de la millora del servei que les entitats bancàries ofereixen a les persones grans. La moció la va presentar Vilafranca en Comú (VeC) i va tenir el suport de tots els grups municipals. La portaveu de VeC, Montse Romagosa, va criticar l'abandonament del servei d'atenció a la gent gran per part dels bancs que és la que pateix amb major contundència els efectes de la bretxa tecnològica.

Sobre aquesta qüestió, el regidor de Serveis a les Persones, Ramon Zaballa, va recordar el seguit d'accions que es duen a terme des del seu departament per a tractar de solucionar la problemàtica que en els darrers mesos ha entrat en el debat públic amb molta força. La resta de formacions van aprovar afegir-se al text i van donar llum verda a una moció que ha de contribuir a acabar amb aquest tracte discriminatori.

El ple va centrar-se, sobretot, en el debat sobre les mocions perquè el principal punt polític de l'ordre del dia, l'aprovació definitiva del Pla d'Habitatge de Vilafranca, es va ajornar fins el mes de març i, per tant, no hi va haver oportunitat per a la discussió de postures entre les diferents formacions. Més enllà, però, de la moció sobre els serveis bancaris per a la gent gran, n'hi va haver un reguitzell més de temàtiques variades.

ERC en va presentar una reclamant un pla d'actuació per a la millora dels espais i parcs per a nens i joves del municipi. El text republicà no va ser aprovat perquè els dos partits de l'equip de govern, Junts per Vilafranca i el PSC, el va rebutjar alegant que si bé estaven a favor de la idea inicial, no podien secundar la proposta perquè ja existeix un pla de millora d'aquests espais al que es destinaran aquest 2022 fins a 500 mil euros.

Una altra moció d'ERC sobre la reparació i restitució de la memòria de les dones acusades de bruixeria es va aprovar amb els vots favorables de totes les formacions a excepció de la de Ciutadans. Amb tot, el debat sobre aquest tema va generar un moment de tensió dialèctica entre la regidora d'ERC, Montse Espinosa i la regidora de Junts per Vilafranca, Xell Montserrat, en relació a  la idoneïtat o no de presentar mocions d'aquesta mena en els plens.

El seguit de mocions va continuar amb una de la CUP en la que demanava l'oposició de Vilafranca als Jocs Olímpics d'Hivern del 2030 al Pirineu. El text cupaire va ser refusat perquè només va tenir el vot favorable del seu partit i de Vilafranca en Comú. Davant d'aquest fet, el portaveu de la formació, Noel Viñas, va manifestar la seva extranyesa pel fet que algunes formacions es mostren contraris a grans projectes com ara la MAT i, en canvi, donen suport a un macroprojecte com el dels Jocs Olímpics que pels cupaires no és cap solució per al futur de les comarques pirinenques.

La sessió, per cert, va tornar a recuperar la presencialitat després del nou període de restriccions per la pandèmia. De fet, des del març de 2020, aquesta era tot just la quarta vegada que els regidors es reunien presencialment en un ple municipal.

 

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!