Alerta sanitària

Detectats dos casos d'hepatitis greu de causa desconeguda en menors a Catalunya i tres de probables

El Ministeri de Sanitat informa que al conjunt de l'Estat se'n comptabilitzen tretze entre confirmats i sospitosos

Detectats dos casos d'hepatitis greu de causa desconeguda en menors a Catalunya i tres de probables. ACN

Detectats dos casos d'hepatitis greu de causa desconeguda en menors a Catalunya i tres de probables. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES) ha confirmat que s'han detectat dos casos d'hepatitis no A-E aguda greu de causa desconeguda en nens menors de 10 anys a Catalunya, i que n'hi ha tres més de menors d'entre 11 i 16 anys que també pateixen la malaltia i que probablement serien de la mateixa variant. L'alerta va saltar el 5 d'abril al Regne Unit amb l'aparició de 10 casos d'aquesta variant de la malaltia, i des d'aleshores el CCAES monitoritza la situació a Espanya. Ara informa que entre l'1 de gener i el 22 d'abril s'han detectat 13 casos d'hepatitis greu no filiada a persones d'entre 0 i 16 anys -entre ells els de Catalunya-, 8 dels quals confirmats i 5 més de probables.

Els 8 casos confirmats, 3 nens i 5 nenes d'edats compreses entre els 18 mesos i els 7 anys, van iniciar símptomes entre el 2 de gener i el 24 de març, i resideixen a Madrid, a Catalunya (els dos esmentats), a Galícia (2 més), a Andalusia, a Castella-La Manxa i a l'Aragó.

El CCAES informa que els malalts no estan relacionats entre ells, que un té antecedents de viatge al Regne Unit i que en un cas es va obtenir una prova positiva per a adenovirus. L'evolució de tots ells ha estat favorable excepte en un cas que ha requerit transplantament hepàtic. De dos d'ells es diu que podrien tenir una altra causa que justifiqués el quadre clínic.

Pel que fa als 5 casos probables, tenen entre 12 i 16 anys i resideixen a Catalunya (els 3 esmentats), a Andalusia i a Múrcia.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local