Sant Joan 2022

Els Bombers tanquen la revetlla de Sant Joan amb 66 actuacions al Penedès

La nit de Sant Joan acaba sense víctimes mortals a les carreteres, segons les dades de Trànsit

La Policia Local de Vilanova ha controlat l'accés a la façana marítima. Ajuntament de Vilanova

La Policia Local de Vilanova ha controlat l'accés a la façana marítima. Ajuntament de Vilanova

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Els Bombers de la Generalitat han fet 66 actuacions a les quatre comarques del Penedès entre les vuit del vespre de dijous i fins a les vuit del matí d'aquest divendres. Durant la nit de la revetlla de Sant Joan, la majoria d'incidents estan relacionats amb incendis en contenidors i focs de vegetació. La nit de Sant Joan ha acabat sense cap víctima mortal a la xarxa viària interurbana, segons informa el Servei Català de Trànsit. Fins a aquet divendres al matí han sortit de l'àrea metropolitana de Barcelona 259.517 vehicles, el que representa un 57,7% dels 450.000 previstos fins a les tres de la tarda. Les dades suposen també un 19,1% menys de moviments respecte al 2016, quan la revetlla també va caure en dijous. Pel que fa als controls de trànsit, s'han fet 2.292 lectures d'alcoholèmia en 62 punts de la xarxa viària, de les que 254 ha estat positives (un 11% del total), 24 de tipus penal. Altres 40 conductors han estat sancionats per conduir sota els efectes de substàncies estupefaents.

Segons ha informat l'Ajuntament de Vilanova, el dispositiu especial de seguretat ciutadana coordinat per la Policia Local i els Mossos d'Esquadra ha estat fent reforç de vigilància en els punts de més concentració de persones durant la revetlla. Tal com s'havia previst, a les 23 h es van tallar els accessos a la façana marítima i no es van reobrir fins a les 2.30 h, quan l'afluència de vianants ja havia minvat, excepte al Dic de Ponent. D'altra banda, la Policia ha realitzat controls d'alcoholèmia en dos punts de circulació, en els quals s'han detectat 6 positius d'alcohol i 2 de drogues. Així mateix, ha calgut actuació policial en alguns incidents a la façana marítima, per exemple s'ha intervingut en un grup de menors que duien una navalla i s'ha col·laborat també amb els Mossos en una baralla que s'ha produït a la matinada al parc de Ribes Roges. El Servei d'Emergències Mèdiques ha atès una persona en estat etílic.

En altres punts de la ciutat, durant la nit la Policia Local ha estat alertada també per una crema de contenidors i una crema de cartrons, en les quals han actuat els Bombers, ha rebut denúncia de dos robatoris a l'interior de vehicles i ha detingut una persona per trencament de condemna.

Les platges de Vilanova i la Geltrú estaven netes i a punt per rebre els primers banyistes aquest matí a primera hora, després d'haver estat un dels escenaris que han concentrat més festes durant la nit de Sant Joan. La ciutat ha viscut una nit festiva, sense restriccions per la pandèmia des de 2019, i no s'han produït incidents destacats.

Els Bombers tanquen la revetlla de Sant Joan amb 663 actuacions

ls Bombers de la Generalitat han fet 663 actuacions entre les vuit del vespre de dijous i fins a les vuit del matí d'aquest divendres. Durant la nit de la revetlla de Sant Joan, la majoria d'incidents estan relacionats amb incendis en contenidors (324) i focs de vegetació (250). Les comarques de la regió metropolitana han concentrat la majoria dels serveis: 220 a la regió metropolitana nord i 138 a la regió metropolitana sud. Les segueixen de lluny Girona (77), Lleida (66), Tarragona (94), Catalunya Central (47) i Ebre (17). D'entre els serveis més destacats dels Bombers hi ha un incendi en un pis de l'Hospitalet de Llobregat, que ha acabat amb una persona morta. Els Mossos d'Esquadra investiguen ara les causes del foc.

D'altra banda, el 112 ha atès durant la revetlla 5.624 trucades que han derivat en 2.933 expedients, un 7% més de trucades que la revetlla de l’any 2021. La majoria de trucades s'han fet des de la regió metropolitana i, per municipis, Barcelona encapçala el rànquing (1.608 trucades), seguit de Sabadell (324), l’Hospitalet de Llobregat (306), Badalona (180), Castelldefels (123), Tarragona (113), Sant Cugat del Vallès (109) i Terrassa (107).

El tipus d’incident que ha generat més trucades han estat els incendis (2.896 trucades corresponents a 1.006 incidents), seguit del problemes de civisme (1.484 trucades corresponents a 1.053 incidents), agressions (643 trucades corresponents a 396 incidents) o per demanar assistència sanitària (256 trucades que corresponen a 189 incidents).

En aquest sentit, el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) ha atès 179 persones per patologies relacionades amb la revetlla de Sant Joan. Dels atesos, 104 ho van ser per intoxicacions, 26 per agressions, 38 per accidents de trànsit, 9 per cremades, 1 ofegat.

El Cos d’Agents Rurals, per la seva banda, ha realitzat 669 actuacions entre el 20 i el 23 de juny relacionades amb la festa. D'aquestes, 512 han estat per inspecció de fogueres i 76 relacionades amb el llançament de petards i material pirotècnic. Tot i això, no ha estat necessari aixecar cap denúncia.

La revetlla de Sant Joan acaba sense víctimes mortals a les carreteres

La nit de la revetlla de Sant Joan ha acabat sense cap víctima mortal a la xarxa viària interurbana, segons informa el Servei Català de Trànsit. Fins a aquet divendres al matí han sortit de l'àrea metropolitana de Barcelona 259.517 vehicles, el que representa un 57,7% dels 450.000 previstos fins a les tres de la tarda. Les dades suposen també un 19,1% menys de moviments respecte al 2016, quan la revetlla també va caure en dijous. Pel que fa als controls de trànsit, s'han fet 2.292 lectures d'alcoholèmia en 62 punts de la xarxa viària, de les que 254 ha estat positives (un 11% del total), 24 de tipus penal. Altres 40 conductors han estat sancionats per conduir sota els efectes de substàncies estupefaents.

Quant a la mobilitat, durant la jornada de dijous molts conductors van avançar la sortida al matí i la intensitat màxima de sortida de vehicles va arribar a les 15 h, quan sortien 40.000 vehicles/hora. A les 20 h, la intensitat de sortida va ser de 28.000 vehicles/hora. Les congestions més destacades van ser al tronc central de l'AP7, des de Martorell fins a la Roca.

Pel que fa a les destinacions, va ser una mobilitat cap a vies de costa, però també cal destacar una mobilitat d'interior i de muntanya que es va poder observar amb les retencions a la C-16, C-17 i C-55. El pic de retencions ha estat de 205 quilòmetres, un 37% menys que els 242 quilòmetres de pic registrats l'any 2016, el darrer Sant Joan comparable amb l'actual, quan la revetlla també va caure en dijous.

A l'AP-7, les retencions del 2016 amb autopista de peatge van ser de 87 quilòmetres, mentre que aquest dijous el pic es va situar en els 45 quilòmetres, un 48% menys.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local