Next Generation

El Penedès rebrà 18 MEUR dels Next Generation per reformar centres escolars i d'assistència primària

Les obres hauran d'estar acabades a finals del 2023

Entre els projectes més destacats, hi ha la construcció de dos centres escolars a El Montmell i La Granada

El Penedès rebrà 18 MEUR dels Next Generation per reformar centres escolars i d'assistència primària. ACN

El Penedès rebrà 18 MEUR dels Next Generation per reformar centres escolars i d'assistència primària. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El conseller d'Economia i Hisenda, Jaume Giró, ha anunciat aquest dijous que la Generalitat invertirà al Penedès 18 MEUR dels fons Next Generation per fer actuacions de reforma en centres escolars i d'assistència primària. Les obres hauran d'estar acabades a finals del 2023. En el cas dels centres escolars, l'objectiu dels treballs, segons Giró, és "estalviar energia i dotar l'alumnat d'equipaments confortables i de qualitat". Giró ha posat l'accent en l'oportunitat que representen els fons europeus per a la recuperació de l'economia després de la pandèmia. Entre els projectes més destacats, hi ha la construcció de dos centres escolars a El Montmell (Baix Penedès) i La Granada (Alt Penedès). A Igualada, s'hi destinarà prop d'1 MEUR.

L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, ha celebrat la inversió de la Generalitat prevista a la ciutat i que serà de prop d'1 MEUR. Els diners, provinents dels fons europeus Next Generation, serviran per adequar tres centres educatius que requereixen obres de reforma i ampliació. Si tot va sobre el previst, els treballs es faran l'estiu que ve.

Castells ha subratllat que l'Ajuntament també inverteix en educació i ha dit que, en els últims 10 anys, ha destinat 2,5 MEUR en la seva millora. Giró ha visitat l'Ajuntament d'Igualada des d'on ha fet l'anunci.

Dues noves escoles i millores en 21 centres d'ensenyament

En total, al Penedès, la Generalitat té previst invertir 18 MEUR. Entre els projectes més destacats, hi ha la construcció de les escoles Teresa Godes, a El Montmell, i Jacint Verdaguer, a La Granada, per 2,6 milions i 4,6 milions respectivament, i l'ampliació de l'escola Castell d'Òdena, que té un cost previst de 3,1 MEUR. També es faran obres de rehabilitació als centres d'assistència primària de Sitges i Vilanova del Camí i a 21 instituts i escoles de la vegueria, que inclouen actuacions adreçades a reduir el consum energètic dels centres, com ara la millora dels tancaments o dels sistemes de calefacció i il·luminació.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local