Garraf

L’Aula d’Extensió Universitària de la Gent Gran inaugura un nou curs amb una àmplia programació cultural

Sixte Moral: 'l’Aula és un projecte que neix a França i arriba a Catalunya a través de professors d’universitat que consideren que en un moment que s’ha acabat la vida activa hi ha la possibilitat de continuar adquirint coneixements'

L’Aula d’Extensió Universitària de la Gent Gran inaugura un nou curs amb una àmplia programació cultural. AEUGG

L’Aula d’Extensió Universitària de la Gent Gran inaugura un nou curs amb una àmplia programació cultural. AEUGG

L’Aula d’Extensió Universitària de la Gent Gran del Garraf inaugura el 14 d’octubre de 2022 un nou curs amb una àmplia programació cultural. Des del 1991 organitza activitats formatives en context lúdic; ofereix conferències, tallers, rutes, entre altres activitats culturals i de l’àmbit de la salut. Està vinculada a l’Escola Universitària Politècnica de Vilanova i la Geltrú.

És una entitat dinàmica que vol contribuir, des de l’aportació a la difusió cultural, en la cohesió social i l’avanç en la millora dels valors comunitaris i el civisme. Treballa per oferir un ventall de possibilitats de compartir i descobrir noves realitats a través d’un programa anual d’activitats. L’Aula cerca la col·laboració de les universitats mitjançant les seves biblioteques, seminaris, programes d’investigació, en contacte directe amb els catedràtics i professors. Promouen taules rodones, escola activa, sessions de cinefòrum, audiovisuals, activitats musicals, accés a les noves tecnologies, idiomes moderns i sortides culturals.

El 14 d’octubre de 2022 inaugura un nou curs oferint un programa trimestral d’activitats culturals tant pels socis i per les sòcies com pels que no ho són. El president de l’Aula d’Extensió Universitària de la Gent Gran del Garraf, Sixte Moral, ha dit que “l’Aula, durant aquest trimestre, cada divendres proposa conferències de temes històrics, salut, literatura, locals, etc. Per altra banda, la iniciativa durant el trimestre farà sortides culturals, patrimonials, rutes, visites a monuments, assistència a concerts, teatres, entre altres actes. Podreu trobar temes culturals per tots els gustos i interessos. Comencem el divendres 14 d’octubre, a les 19 h, a la sala d’actes de la UPC, amb l’enginyer i historiador, Albert Tubau Garcia, amb la conferència “Els cursos Politècnics de l’Escola Industrial (1953-1972)”, oberta per a tots els públics”.

L’Aula té la voluntat d’aprendre i expandir la cultura a través d’activitats lúdiques i formatives i estan adreçades per a tothom. Moral, explica que “l’Aula és un projecte que neix a França i arriba a Catalunya a través de professors d’universitat que consideren que en un moment que s’ha acabat la vida activa, des d’un punt de vista laboral o professional, hi ha la possibilitat de continuar adquirint coneixements. Som una associació de persones curioses, al voltant de 350 socis i sòcies, que organitza conferències, xarrades, activitats culturals...”. Poden formar part de l’associació totes les persones físiques i jurídiques que, de manera lliure i voluntària, tinguin interessos en les seves finalitats.

L’associació contribueix a millorar la qualitat de vida de la gent gran, mitjançant l’accés a la cultura dins l’àmbit universitari; té personalitat jurídica pròpia i capacitat plena d’obrar i disposar dels seus béns i cabals i dels fins que es proposa. El president ha assegurat que “l’Aula ofereix a tothom la possibilitat d’aprendre diferents coneixements culturals, ja que aprendre no té edat. A més, és una manera de socialitzar-nos entre les persones de la comarca i d’oferir una oferta cultural més a la ciutat”.

El president de l’Aula ha destacat que una comissió de programació elabora el programa pensant en temes d’interès i actuals i ha afegit que l’associació considera “molt important oferir una oferta cultural a Vilanova i la Geltrú. Amb l’Ajuntament de Vilanova, formem part de la comissió de la memòria històrica i també tenim relació amb el Consell Comarcal del Garraf que és l’administració que vetlla per nosaltres i amb l’Escola Universitària Politècnica de Vilanova i la Geltrú”.

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local