Violència masclista

Es crea la Mesa Institucional del circuit per a l'abordatge de les violències masclistes al Penedès

Es tracta d'un organisme on estan representades les diferents administracions, entitats i àmbits professionals implicats en la lluita contra la violència de gènere

Es crea la Mesa Institucional del circuit per a l'abordatge de les violències masclistes al Penedès. Generalitat de Catalunya

Es crea la Mesa Institucional del circuit per a l'abordatge de les violències masclistes al Penedès. Generalitat de Catalunya

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La Delegació del Govern al Penedès i el Departament d’Igualtat i feminismes han constituït aquest matí la nova Mesa Institucional del circuit per a l’abordatge de les violències masclistes al Penedès, el màxim òrgan de representació i decisió en la lluita contra les violències masclistes al territori.

L’objectiu d’aquesta Mesa és millorar la resposta envers les dones que travessen aquestes situacions i els seus fills i filles, així com, optimitzar els recursos. En aquest sentit, es vol contribuir a l’erradicació de la violència masclista a partir d’un model d’intervenció que situï les dones al centre; que es doni una resposta social i institucional integrada i satisfactòria a les dones afectades per violència masclista; i que estableixi una xarxa territorial i coordinada que vetlli pel desplegament i la millora d’un model d’intervenció integral, tot minimitzant la victimització secundària de les dones en situació de violència masclista.

El delegat del Govern al Penedès, David Alquézar Claramunt, ha assenyalat que “és clau tenir organismes que tinguin en compte la mirada penedesenca per poder treballar sobre el territori i amb la realitat del territori”.

En aquesta primera reunió executiva de la Mesa Institucional, s’ha presentat el nou Protocol Marc per a una intervenció amb deguda diligència en situacions de violència masclista. Es tracta d’un instrument que defineix el model d’intervenció integral i coordinada entre els diferents operadors de la Xarxa d’Intervenció Integral contra la violència masclista. El protocol posa les dones, els infants i els adolescents al centre i té com a fil conductor els seus drets i necessitats, els quals han d’orientar en tot moment la intervenció com a manera de garantir l’accés efectiu.

La secretària de Feminismes, Montserrat Pineda Lorenzo, ha exposat la necessitat d’aquest nou protocol, ja que segons ha comentat, és necessari detectar on són les violències masclistes i reestructurar els diversos organismes que tenen competències per fer-hi front.

La Mesa Institucional per a l’abordatge de les violències masclistes al Penedès forma part de la Comissió Nacional per a una Intervenció Coordinada contra la Violència Masclista, un òrgan específic de coordinació i assessorament institucionals amb el compromís de fer efectiu el dret de no-discriminació de les dones.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local