Pressupost 2023

La Generalitat aprova 42 MEUR per ampliar els hospitals del Consorci Sanitari de l’Alt Penedès-Garraf

El pressupost és pel període 2023-2027 i es complementarà amb 23 milions que posarà el propi CSAPG

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Consell de Govern d’aquesta setmana ha aprovat una plurianualitat de 42 milions d’euros per al Consorci Sanitari de l’Alt Penedès-Garraf (CSAPG) per al període 2023-2027. Els diners provindran del CatSalut i serviran per ampliar i reformar l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, a Vilafranca, Sant Camil de Sant Pere de Ribes i Sant Antoni Abat de Vilanova. Les inversions es complementaran amb 23 milions que posarà el mateix CSAPG, segons va detallar aquest estiu el seu president, Jordi Cuyàs, que celebra que les inversions “posicionen els equipaments en el futur” de cara a millorar i incrementar la cartera de serveis.

Una de les primeres inversions que es desplegarà serà la creació d’un nou edifici de 1.700 m2 a l’Hospital de l’Alt Penedès per ubicar el nou servei de Diàlisi i una àrea destinada a la docència, formació i recerca. Les obres, pressupostades en 5 milions, es faran durant l’any que ve amb previsió que s’allarguin entre 12 i 15 mesos.

També a Vilafranca, es reestructurarà l’àrea de consultes externes que inclou els gabinets de cardiologia, el gimnàs de rehabilitació i s’implementarà un nou espai per a l’àrea d’endoscòpies.

Pel que fa a l’Hospital Residència Sant Camil (HRSC), està previst ampliar l'àrea d’hospitalització, el bloc obstètric, les consultes externes i les urgències. També es destinarà part del pressupost a les obres de reforma que ja s’estan fent al bloc quirúrgic del centre, amb l’objectiu d’ampliar el número de quiròfans que passarà de tres a cinc, l’àrea de reanimació i l’espai de treball dels professionals, i es faran inversions per millorar els sistemes de climatització i reforma de la façana, entre altres.

Pel que fa a l’Hospital Sant Antoni Abat (HSAA) es reformarà el bloc quirúrgic, on es realitza cirurgia major ambulatòria. També s’invertirà en la remodelació de l’àrea d’urgències, per reformar-ne la distribució interior amb l’objectiu de millorar els fluxos, l’organització i l’atenció.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local