Atenció primària

CCOO Anoia denuncia les retallades als serveis sanitaris a Montbui

La plataforma Montbui per una Sanitat digna denuncia terminis de fins a 15 dies per obtenir visita amb metges de capçalera

CCOO Anoia denuncia les retallades als serveis sanitaris a Montbui. EIX

CCOO Anoia denuncia les retallades als serveis sanitaris a Montbui. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

CCOO denuncia les retallades als serveis sanitaris a Montbui i exigeix incrementar els pressupostos per a l'atenció primària. El sindicat dona suport a la manifestació per recuperar serveis sanitaris a Montbui que ha convocat la plataforma veïnal "Montbui per una Sanitat digna", que denuncia terminis de fins a 15 dies per obtenir visita amb metges de capçalera. Però també s'han suprimit serveis de pediatria, urgències (durant caps de setmana i festius), traumatologia i ginecologia, obligant a les persones usuàries a desplaçar-se a Igualada o Vilanova del Camí.

Segons alerta el sindicat, l’atenció́ primària representa la porta d’accés al sistema sanitari per a la majoria de la població́, especialment de les persones i els col·lectius en situació́ de major vulnerabilitat, però "en lloc de reforçar-lo, aquest servei ha estat el gran perjudicat per la manca d’inversió́ en durant la darrera dècada": "L’OMS i l’ONU insten els Estats a impulsar l’atenció́ primària, destinant almenys el 25% del pressupost sanitari al seu finançament. Podria satisfer més del 70% de les necessitats de salut de les persones al llarg de la seva vida. Malgrat això̀, el pressupost que el Govern de la Generalitat destina per a l’atenció primària resulta del tot insuficient per cobrir les necessitats de personal i de recursos que garanteixin una atenció sanitària integral, universal, equitativa i de qualitat per a la ciutadania".

CCOO posa com a exemple de "la caòtica gestió del Departament de Salut" la situació del CAP Sant Margarida de Montbui i dona suport a la manifestació d’aquesta plataforma veïnal per recuperar serveis d’atenció primària a Santa Margarida Montbui, que sortirà des de l’ajuntament d’aquest municipi el proper dia 27, a les 17.30 hores.

CCOO exigeix a la Generalitat i als diferents grups parlamentaris que en la negociació́ dels pressupostos del 2023 s’augmenti el pressupost destinat a l’atenció primària, assolint el 25% del total per a sanitat. El seu enfortiment a centres com el CAP de Montbui és essencial per garantir el dret a la salut i un bon sistema sanitari davant noves necessitats i amenaces.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local