Atenció primària

El CAP Roquetes reobre l’edifici principal i encara la recta final de la seva ampliació

Les obres, que van començar el 2021, suposen una inversió de 3,5 milions d’euros i han permès ampliar i rehabilitar els espais per donar una millor resposta a les necessitats de la ciutadania

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El CAP Roquetes reobrirà el seu edifici principal el proper dilluns 27 de febrer després que hagi finalitzat el gruix de l’obra de rehabilitació i ampliació. A partir d’aquest dia tots els serveis tornaran a oferir-se des del CAP, que ara comptarà amb espais més amplis, funcionals i adequats a les necessitats actuals, el que permetrà donar una millor atenció a la ciutadania i adaptar-se al creixement demogràfic del municipi. Les obres van començar l’any 2021 i han suposat una inversió de 3,5 milions d’euros per part del departament de Salut.

Amb la remodelació i ampliació de l’edifici s’ha dotat el CAP de 10 consultes més, el que permetrà incrementar les visites presencials, i 2 boxes addicionals per atendre consultes urgents. També s’han ampliat espais com l’àrea de recepció i l’aula d’educació sanitària i s’ha millorat l’aïllament de la façana de l’edifici. En les properes setmanes finalitzaran els treballs d’adequació de la zona ampliada, on anteriorment s’hi ubicava l’antic casal del municipi.

Durant les obres, l’Equip d’Atenció Primària Roquetes-Canyelles va haver de reorganitzar els seus espais d’atenció, ja que l’edifici del CAP va quedar fora de servei de manera temporal. Una part del servei es va traslladar a l’antic casal, una altra a un local cedit per l’Ajuntament, i una altra al CAP Josep Bertran i Miret.

Increment de professionals

En els darrers mesos, l’equip ha incorporat 1 metge, 2 infermeres i 2 tècnics en cures auxiliars d'infermeria. A més, ara també compta amb els nous perfils de professionals que s'han incorporat darrerament a tota l'atenció primària: el referent de benestar emocional, el nutricionista comunitari, el fisioterapeuta comunitari i l’higienista dental.

Reubicació de l’assistència els dies 24, 25 i 26 de febrer

El divendres 24 de febrer el CAP Roquetes romandrà tancat per finalitzar les tasques de trasllat cap als espais que han estat reformats. L'assistència sanitària es realitzarà al CAP de Ribes, carrer de la Circumval·lació, 86. Durant el cap de setmana del 25 i 26 de febrer, l'atenció urgent també es traslladarà a Ribes.

El dilluns 27 es reprendrà l'activitat al CAP Roquetes i tots els serveis tornaran a realitzar-se en aquest centre, inclosos els que van ser traslladats provisionalment a altres espais amb motiu de les obres. L’odontologia i l’atenció a la dona es reincorporaran a Roquetes a partir del 6 de març.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local