Emergències

El Ministeri de l'Interior detecta i corregeix l'error que va impedir l'enviament massiu d'alertes

Protecció Civil avalua quan podrà tornar a repetir la prova

El Ministeri de l'Interior detecta i corregeix l'error que va impedir l'enviament massiu d'alertes. ACN

El Ministeri de l'Interior detecta i corregeix l'error que va impedir l'enviament massiu d'alertes. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Ministeri de l'Interior ha fet arribar aquest dijous un informe tècnic a la Direcció General de Protecció Civil en què explica que els responsables tècnics de l'eina d'enviament massiu d'alertes als mòbils de la ciutadania han detectat l'error que ahir va impedir el funcionament correcte de l'aplicació en la prova pilot que la Generalitat va fer al Penedès i Camp de Tarragona. La prova anava acompanyada d'una enquesta que han respost prop de 7.600 persones, només el 35,46% de les quals va rebre el missatge. El Ministeri de l'Interior assegura a l'informe que "s'ha posat solució a aquest error perquè no es repeteixi". En aquest sentit, Protecció Civil avalua ara en quin moment pot tornar a repetir la prova, i anuncia que serà les properes setmanes.

L'informe del Ministeri és la resposta a la comunicació que ahir li feia la Direcció General de Protecció Civil alertant de les "mancances greus" del sistema. Aquest dijous al matí s'ha tancat l'enquesta feta a la ciutadania que va participar en la prova pilot.

7.567 persones van respondre l'enquesta. En el cas d'una companyia, el nom de la qual no s'especifica, el 91,04% dels usuaris manifestaven haver rebut el missatge. Per contra, els usuaris de dues altres companyies només l'havien rebut en el 6,64% i en el 5,43% dels casos. Això, en el recompte global indicava que únicament el 35,46% dels telèfons mòbils de la zona de la prova pilot (Tarragona, Terres de l'Ebre i Penedès) havien rebut el missatge.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local