Delegació del Govern al Penedès

Menys alumnes i més docents en l’inici del curs escolar 2023-2024 al Penedès

Per aquest curs es potencien els cicles formatius, amb 14 noves propostes, i una oferta de gairebé 400 places, segons el departament

Menys alumnes i més docents en l’inici del curs escolar 2023-2024 al Penedès . Generalitat de Catalunya

Menys alumnes i més docents en l’inici del curs escolar 2023-2024 al Penedès . Generalitat de Catalunya

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El delegat del Govern al Penedès, David Alquézar, i el director dels Serveis Territorials d’Educació al Penedès, Josep Maria Colomé, han presentat el nou curs escolar 2023-2024, des de l’Institut Escola Àngel de Tobies del Vendrell. A l’acte també hi ha assistit la directora del centre, Yolanda Vallvé, i l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez. Segons ha explicat el director de Serveis Territorials, el curs ha començat a la demarcació del Penedès amb un total de 77.644 alumnes matriculats, el gruix més gran dels quals són d’infantil, primària i ESO. Per cicles, a infantil hi ha 11.810 alumnes amb 637 grups, a educació primària són 29.176 alumnes matriculats en 1.349 grups i a l’Educació Secundària Obligatòria (ESO) són 23.481 alumnes matriculats i 822 grups. Pel que fa al personal docent, en total, han iniciat el curs 5.770 professionals, 190 més que el curs passat. Una de les novetats més destacades del nou curs al Penedès és l’increment de cicles formatius.

En total, enguany n’han començat 14 més que l’any passat, amb gairebé 400 noves places. Josep Maria Colomé, director dels Serveis Territorials d’Educació al Penedès, ha destacat que a l’octubre es començarà a planificar l’oferta de cicles formatius per l’any que ve. “Volem oferir places de cicles formatius que realment tinguin sortida professional”, ha dit Colomé. En aquest sentit, el delegat del Govern, David Alquézar, també ha recordat que aviat es crearà la Taula de l’FP del Penedès, “un espai per generar debat i coordinar el territori”, ha apuntat.

Pel que fa a les inversions que el Govern ha fet enguany al Penedès, en total s’han destinat més de 9 milions d’euros a millorar els centre educatius de la Vegueria. Per als pròxims mesos, entre les actuacions destacades, hi ha la posada en funcionament de la nova escola Jacint Verdaguer de la Granada (Alt Penedès), o avançar en les obres de construcció de l’Escola El Bruc (Anoia), l’Escola La Parellada de Santa Oliva (Baix Penedès) o l’Institut Escola El Xaloc de Sant Pere de Ribes (Garraf).

Desplegament dels Serveis territorials d’Educació al Vendrell

El delegat Alquézar ha aprofitat la roda de premsa d’aquest dimecres per explicar en quin punt està el desplegament dels Serveis Territorials d’Educació, que s’ubiquen al Vendrell. Actualment, ja hi ha unes 35 persones que treballen en aquests serveis, i està previst que quan el desplegament sigui complet l’integrin més d’una setantena de treballadors. El servei s’ubica, de moment, a l’edifici de l’EINA del Vendrell, però a mitjà termini es traslladarà als antics jutjats, on també se situaran la resta de serveis territorials que se situaran a la capital del Baix Penedès. “Avui ja podem dir que el Govern ha complert el compromís adquirit començaments de la legislatura quan vam anunciar que entre el 2022 i el 2023 hi hauria 8 serveis territorials desplegats al Penedès”, ha remarcat David Alquézar.

El primer dels serveis que es va començar a desplegar va ser Educació, i els darrers mesos se li han sumat Territori, Cultura, Drets Socials, Salut i Empresa i Treball. Aquest mes de setembre està previst que es nomenin els nous directors dels serveis territorials d’Interior i Igualtat i Feminismes. L’objectiu és sumar els pròxims mesos Justícia i Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Presidència i Economia i Hisenda. El delegat del Govern ha agraït la col·laboració dels ajuntaments de les quatre capitals penedesenques per poder accelerar el desplegament dels serveis territorials, assegurant que ha estat “imprescindible” per complir objectius.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local