Consorci Sanitari

Els hospitals de l'Alt Penedès i el Garraf amplien el dispositiu d’hospitalització a domicili

Actualment, s'atenen pacients amb patologies agudes i cròniques aguditzades, derivats des de l'hospital o des de l'atenció primària

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf (CSAPG) dóna un pas més per a apropar l'atenció sanitària als ciutadans i millorar la seva comoditat. L'entitat amplia el seu dispositiu d'hospitalització a domicili, permetent que més pacients puguin recuperar-se en el seu entorn habitual. Des de la seva posada en marxa l'any 2023, la Unitat d'Hospitalització a Domicili del CSAPG ha atès a més de 300 persones. Amb l'objectiu d'oferir aquest servei a més usuaris, s'ha incrementat la dotació d'infermeria i s'ha ampliat el perfil de pacients que poden optar a aquesta modalitat d'atenció. A més, s'ha ampliat l'àrea d'influència del servei tant al Penedès com al Garraf.

Quin tipus de pacients se'n poden beneficiar?

L'hospitalització a domicili està dirigida a pacients majors d'edat que resideixin a la zona d'atenció del CSAPG, amb un diagnòstic establert i que puguin estar acompanyats durant el període d'hospitalització a casa seva. Actualment, s'atenen pacients amb patologies agudes i cròniques aguditzades, derivats des de l'hospital o des de l'atenció primària. A més, s'inclouen pacients amb malalties infeccioses que requereixen tractament antibiòtic endovenós de llarga durada. Amb l'ampliació del servei, es podran incloure pacients amb postoperatoris de cirurgies generals, traumatològiques o urològiques, entre d'altres.

Vehicles híbrids per a una atenció més eficient i sostenible

En el marc d'aquesta aposta per l'atenció a domicili, el CSAPG ha renovat i ampliat la seva flota de vehicles destinats als serveis d'Hospitalització a Domicili, PADES i Rehabilitació. La nova flota està formada per 10 cotxes híbrids amb motor de gasolina i elèctric autocarregable. Aquesta elecció respon a la voluntat d'oferir un rendiment més eficient i una autonomia més àmplia que els vehicles 100% elèctrics, un aspecte crucial per a poder atendre a diversos pacients en una mateixa jornada.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local