SITGES

Premi Especial per a l'Escola Esteve Barrachina i Ciscu Fontanals

L’Ajuntament de Sitges entregarà el Premi Especial a l'Escola Pública Esteve Barrachina pels seus cinquanta anys d’història i de dedicació a l’ensenyament, amb una trajectòria molt vinculada a la vida sitgetana i socialment avançada

VD 14-11-2010 23:07 Lectures 1878

Arxivat a:

Es tracta del primer centre educatiu propi a Sitges, que rebrà el guardó el proper divendres a la Nit de Premis Sitges, coincidint amb l'inici de la celebració del seu aniversari que l'ha portat ha planificar un ampli programa d'activitats.

Paral·lelament, l'Ajuntament concedeix també el Premi Especial al tècnic teatral Francesc Fontanals per la seva trajectòria professional, que l’ha fet esdevenir un referent en el món del teatre com a il·luminador i escenògraf.

L’Ajuntament de Sitges reconeix des de l’any 1998 a través d’aquest premi la tasca d’entitats o col·lectius de la vila per l’organització d’activitats que hagin tingut ressò en la nostra població o per haver contribuït desinteressadament a millorar la cultura del poble.
D'altra banda, el Consell Municipal de Cultura concedeix el premi Ploma d'Or a l’escriptora Cèlia Sànchez-Mústich per la seva trajectòria i vinculació amb la vila de Sitges. La seva obra, que aplega poesia, novel·la i narrativa, ha estat recentment guardonada amb el Premi Vicent Andrés Estellés de poesia a la Nit de Premis Octubre de València. Cèlia Sànchez-Mústich col·labora amb diferents mitjans de comunicació i impulsa diversos projectes creatius, com la Festa de la Poesia a Sitges.

La Ploma d’Or, creada el 1967, és una distinció concedida actualment pel Consell Municipal de Cultura a figures locals per la seva obra en els camps de la literatura, la llengua, l’assaig o el periodisme.
Els premiats rebran el guardó el proper divendres 12 de novembre a la Societat Recreativa El Retiro en el marc de la XIII Nit de Premis Sitges amb la presència de l'alcalde de Sitges Jordi Baijet i del regidor de Cultura Gabi Serrano.

Altres Premis Sitges

Altres premiats que rebran el guardó divendres i que ja es coneixen perquè han estat anunciats al llarg de l'any són:

Rafel Ferrer Ill, Premi Jofre Vilà i Soler, pel treball “El ball de cavallets de Sitges”

El Premi Jofre Vilà i Soler distingeix un treball o trajectòria a favor de la cultura popular sitgetana i els seus valors. El jurat estava integrat per: Jofre Vilà i Soler, Agustí Albors i Soler, Montserrat Gutiérrez Gavaldà, Miquel Marzal i Ortiz, Joan Josep Rocha i Serra, Xavier Miret i Mestre i Valentí Mongay i Castro.

Jesús Coines, Premi Josep Carbonell i Gener, Categoria Batxillerat pel seu treball “Els ocells a Sitges”

El Grup d’Estudis Sitgetans convoca anualment el premi Josep Carbonell per promoure entre els estudiants universitaris i de batxillerat l’interès pels estudis locals, i recordar la tasca intel·lectual i cívica de l’escriptor, polític i historiador sitgetà Josep Carbonell i Gener (1897-1979).

El premi de la Categoria d’Estudiants Universitaris ha quedat desert.
Saphir Quartet, XVIII Concurs Josep Mirabent Magrans (Premi de Cambra)

El Saphir Quartet Katharsis –integrat per Axel Haase, Frederike Von Gargern, Florian Glocker i Sebastian Braun– és el guanyador del Concurs Mirabent Magrans en la modalitat de Cambra.

Carles Daza, XVIII Concurs Josep Mirabent Magrans (Premi de Cant)

El concurs recorda la figura del sitgetà Josep Mirabent i Magrans, un dels fundadors de Joventuts Musicals de Sitges. Inicialment, la família Mirabent i Magrans va començar a convocar l'any 1992 una beca anual per als estudiants de música. Amb els anys s'ha convertit en un concurs que serveix de plataforma per a promocionar nous talents de la música clàssica.

Xavier Moreno Prats, XXIV Concurs de Pintura Sanvisens

Xavier Moreno Prats és el guanyador del premi de Pintura Sanvisens amb la seva obra Forum i central tèrmica, oli sobre tela, de 130 x 60 cm, entre un total de 237 pintures presentades.

El Premi Sanvisens va ser creat pel pintor Ramon Sanvisens (1917-1987) per a promoure els artistes novells i la pintura a Sitges. Organitzat inicialment per Escola Sanvisens i la sala d’art Àgora 3, compta també amb la implicació de l’Ajuntament. El jurat del premi, reunit el passat 27 de març, estava integrat per Josep M. Cadena, Isabel Coll i Mirabent, Francisco Crespo, Àngel González, Teresa Llàcer, Francesc Miralles, Àngels Pañella, Àngels Pi i Jordi Vila Colldeforns.
Josep Plaza Moreno, XIV Concurs d'Escultura Pere Jou

Josep Plaza Moreno és el guanyador del premi Pere Jou amb la seva obra Gènesi de la forma I, amb marbre d’Almeria, de 68 x 35 x 2 cm, entre un total de 59 escultures presentades.

El Premi Pere Jou porta el nom del gran escultor sitgetà Pere Jou i Francisco (1891-1964) i està impulsat pels seus familiars. El jurat del premi, reunit el passat 27 de març, estava integrat per Josep M. Cadena, Isabel Coll i Mirabent, Francisco Crespo, Àngel González, Teresa Llàcer, Francesc Miralles, Àngels Pañella, Àngels Pi i Jordi Vila Colldeforns.
Família Mirabent Magrans, XXXV Premi Trinitat Catasús

La família Mirabent Magrans rep el premi Trinitat Catasús per l’organització del concurs Josep Mirabent Magrans, fundador de Joventuts Musicals de Sitges, a través del qual han aconseguit projectar la vila amb un esdeveniment reconegut a nivell internacional.

El Premi Trinitat Catasús, inspirat en el poeta sitgetà del mateix nom (1887-1940), premia des de 1976 persones o entitats vinculades a la vila que s’hagin distingit pel seu treball i esforç desinteressat en favor de la projecció del nom de Sitges. El premi l’atorga el col·lectiu de periodistes i informadors de la vila.

(S'anunciarà durant la Nit de Premis Sitges), I Premi Josep M. Jornet de Fotografia Amateur

El guardó, concedit per la secció de fotografia del Grup d’Estudis Sitgetans en record del fotògraf Josep M. Jornet i Sentís, traspassat l’any passat, premia la trajectòria d’un fotògraf amateur vinculat a Sitges.


Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Una sentència dóna suport a una escola bressol que va denegar la matrícula a un nen no vacunat. El jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha conclòs que els pares del menor obliden els drets dels altres, i pretenen imposar una opció minoritària -la de no vacunar-, per sobre del dret a la salut de la resta d'infants i les seves famílies

Què et sembla que una escola bressol pugui denegar la matrícula a un nen no vacunat?


Malament