Estiu 2015

El Garraf torna a unir-se en la campanya de suport alimentari per infants i adolescents

Entre l’1 de juliol i el 15 de setembre, 1.500 nens i nenes de la comarca rebran aliments frescos com carn, peix, làctics, fruites i verdures

Redacció Vilanova i la Geltrú 24-06-2015 10:07 Lectures 1455

El Consell Comarcal del Garraf, els sis ajuntaments, Càritas i Creu Roja, tornen a organitzar conjuntament una campanya de suport alimentari per infants i joves, amb l’objectiu de garantir-los una alimentació saludable durant l’estiu.

El funcionament de la campanya, que cobreix les vacances escolars del 1 de juliol fins al 15 de setembre, és similar a la de l’estiu passat. Les famílies de Vilanova i la Geltrú que habitualment recullen aliments a l’Economat, podran ampliar la seva cistella amb productes frescos com carn, peix, làctics, fruites i verdures, mitjançant els vals de l’empresa Caprabo. S.A, cadena a la qual s’ha adjudicat la campanya d’enguany.

Als municipis de la resta de la comarca, els equips d’atenció primària distribuiran els vals entre les famílies que puguin estar en situació de vulnerabilitat alimentària. En total s’atendran 1.500 infants del Garraf, en el cas de Vilanova se’n beneficiaran uns 800 nens i nenes. Pel que fa a Cubelles, la campanya arribarà a uns 200 infants. Els 500 vals restants es distribuiran als municipis d’Olivella, Canyelles, Sant Pere de Ribes i Sitges. Cada infant rebrà dos vals de 30€, un dels quals es podrà bescanviar fins l’1 d’agost i l’altre fins el 15 de setembre.

El cost total de la campanya és de 90.000€. A nivell comarcal l’aportació econòmica prové del Consell Comarcal del Garraf (20.000€) i la Diputació de Barcelona (20.000€). Per part dels municipis,  l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú aportarà a la campanya 40.000€ (25.000€ provinents de la Fundació “La Caixa”) i l’Ajuntament de Cubelles 10.000€.

La primera campanya comarcal d’aquestes característiques es va realitzar l’any 2013 per iniciativa del Consell Comarcal del Garraf i arran de l’alerta del Departament d’Ensenyament i el Departament de Benestar i Família sobre les dificultats alimentàries que podien tenir algunes famílies de Catalunya durant els períodes de vacances, pel fet que beques menjador només cobreixen els períodes escolars.


Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No