Medi Ambient

Les escoles verdes de Santa Margarida i els Monjos i El Vendrell s'agermanen amb centres senegalesos

Avui han començat les xerrades prèvies als centres de Catalunya per preparar el contacte

Redacció El Vendrell 09-11-2015 18:57 Lectures 1119
Dotze escoles verdes catalanes s'agermanen amb centres senegalesos. Generalitat de Catalunya

Dotze escoles verdes catalanes s'agermanen amb centres senegalesos. Generalitat de Catalunya

Dotze escoles verdes catalanes han començat el camí per agermanar-se amb escoles de la regió senegalesa de Fatick. Avui s’ha celebrat a l’Institut Frederic Mompou de Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat) la primera de les xerrades prèvies al contacte entre els centres, protagonitzada per la mediadora intercultural senegalesa Bombo N'Dir. L’objectiu de la col·laboració és enriquir el projecte d’Escola Verda, i es treballarà en paral·lel per aconseguir escoles més netes i sostenibles i, sobretot, alumnes més conscients de les problemàtiques ambientals i respectuosos amb el planeta.

A partir del mes vinent, aquests centres estaran en contacte a través de videoconferència i de les xarxes socials amb un calendari establert i treballaran per assolir els objectius concrets que hagin decidit prèviament.

Les altres escoles que participen en el projecte són:

·       Sant Feliu. Cabrera de Mar.
·       FEDAC Ripollet. Ripollet
·       Escola Garbí - Perre Vergès. Esplugues de Llobregat.
·       INS Escola La Tordera. Tordera.
·       ESC Sant Domènec. Santa Margarida i els Monjos.
·       Escola Puigcerver. Reus.
·       Institut Baix Penedès. El Vendrell.
·       Institut Cristòfol Despuig. Tortosa.
·       Institut Joan Brudieu. La Seu d'Urgell.
·       Institut La Serra. Mollerusa.
·       INS Miquel Bosch i Jover. Artés.

La cooperació amb Fatick

La cooperació del Departament de Territori i Sostenibilitat amb aquesta regió senegalesa va començar l’any 2009, amb una missió que tenia entre els seus objectius explorar la possibilitat de treballar conjuntament per adaptar el Programa Escoles Verdes a la realitat del país. Representants de la Regió de Fatick van viatjar a Catalunya per conèixer de primera mà el Programa Escoles Verdes i l’experiència de la Xarxa d’escoles per a la sostenibilitat de Catalunya (XESC). Actualment 17 centres d’aquest país africà ja són Escola Verda. L’any 2014 es va dur a terme a Fatick el Seminari de Cooperació Escoles Verdes, on es van debatre i proposar actuacions per acostar més els dos projectes i que els professors, mestres i representants de l’Administració coneguessin millor com abordem els temes ambientals a Catalunya.

Aquest any 2015, com a continuació del projecte, s’ha previst realitzar aquests agermanaments, elaborar un dossier amb diferents dinàmiques per facilitar el contacte al professorat dels dos països i les accions que s’hi poden treballar per dinamitzar-lo, i elaborar un document explicatiu sobre la problemàtica socioambiental de la zona de Fatick per donar-la a conèixer entre l’alumnat català.


Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

El Penedès i Garraf en ple arriba a la segona fase del desconfinament. A les portes de l'estiu i amb un futur incert, segurament ja heu començat a fer plans per a les vostres vacances

Heu començat a fer plans per aquest estiu?


No