Abans de deixar-t’hi la pell

Més de 2.500 persones participen en una campanya de les farmàcies per detectar càncer de pell

Es tracta d’una campanya de les farmàcies de Barcelona en coordinació amb l’Hospital Clínic

Abans de deixar-t’hi la pell, consulta. EIX

Abans de deixar-t’hi la pell, consulta. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Més de 2.500 persones ja han participat a la campanya que han posat en marxa el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i la Unitat de Melanoma de l’Hospital Clínic de Barcelona, amb més de 280 farmàcies de Barcelona implicades, per detectar els riscos de patir un càncer de pell i prendre mesures per prevenir-lo. Sota el lema ‘Abans de deixar-t’hi la pell, consulta’ els farmacèutics fan per primer cop una avaluació inicial dels factors de risc dels usuaris i deriven al metge en cas que sigui necessari.

La campanya s’està duent a terme entre el 23 de maig, Dia Mundial del Melanoma, i el 13 de juny, Dia Europeu de la Prevenció del Càncer de Pell. Durant aquests dies, els farmacèutics avaluen els factors de risc de patir càncer de pell de les persones que hi participen.

Es fa un qüestionari sobre antecedents familiars o el control dermatològic que se segueix, i després d’avaluar si el participant té més de 10 lesions pigmentades en un braç, el farmacèutic –format prèviament en aquest camp– l’orienta sobre les mesures de prevenció en funció del seu risc.

En cas que no presenti risc, se li entrega un fulletó amb consells sanitaris sobre com protegir-se del sol adequadament i no estar exposat als seus efectes perjudicials; en cas que existeixi un risc, a més dels consells sobre protecció solar, se li recomana una revisió mèdica per fer un seguiment.

A més, les farmàcies estan registrant les respostes anònimes en una aplicació online. Això permetrà obtenir dades útils per al conjunt de la societat que fomentin la prevenció i detecció precoç del càncer més freqüent a Catalunya, però també dels que presenta millors perspectives de curació si es detecta a temps.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local