Religió

L'Hermandad del Vendrell celebra els seus 25 anys amb una processó extraordinària "de glòria"

S'ha restaurat la corona de la Verge i s'han previst diversos agermanament amb altres agrupacions i bandes

Ivet Carbajo El Vendrell 12-09-2016 13:02 Lectures 3943
Setmana Santa. L'Hermandad de Nuestro Padre Jesús de las Penas y Nuestra Señora del Consuelo fa 25 anys. EIX

Setmana Santa. L'Hermandad de Nuestro Padre Jesús de las Penas y Nuestra Señora del Consuelo fa 25 anys. EIX

L'Hermandad de Nuestro Padre Jesús de las Penas y Nuestra Señora del Consuelo fa 25 anys. Per aquest motiu, s'han preparat tot un seguit d'actes que s'iniciaran el 30 de setembre i que culminaran per Setmana Santa. L'agermanament entre diferents agrupacions i bandes és un dels plats forts de les jornades que es viuran, ja que seran diferents els col·lectius els que visitaran El Vendrell en commemoració del 25è aniversari de l'Hermandad de la vila.

El dia d'inici, 30 de setembre, se celebrarà una missa solemne caracteritzada per la coronació de la Verge, corona de la qual ha estat restaurada i que “té un gran valor artístic i sentimental”, com ha destacat Alfonso Muñoz, el germà gran de l'Hermandad. A aquest acte hi assistirà l'arquebisbe de Tarragona i el Cor-Orfeó Parroquial.

L'endemà tindrà lloc una processó extraordinària, una sortida “de glòria, no de penitència”, en paraules de Muñoz. En un recorregut circular des de la Plaça Vella, aquesta passarà per carrers diferents dels del recorregut habitual com el Carrer Montserrat, Progrés, Sant Magí o Santa Anna. La regidora Eva Serramià ha afirmat que amb aquesta novetat s'aconseguirà que “altres indrets de la nostra ciutat puguin acollir aquesta festivitat”. L'1 d'octubre es durà a terme l'agermanament amb l'agrupació musical Estrella de Dos Hermanas, de Sevilla.

El cartell del 25è aniversari, obra de José Ángel Palacio, és el reflex del col·lectiu i s'hi veuen representats “el present i el futur de l'Hermandad” de la mà d'un nen i d'un adult de l'associació.

Setmana Santa. L'Hermandad de Nuestro Padre Jesús de las Penas y Nuestra Señora del Consuelo fa 25 anys Setmana Santa. L'Hermandad de Nuestro Padre Jesús de las Penas y Nuestra Señora del Consuelo fa 25 anys Setmana Santa. L'Hermandad de Nuestro Padre Jesús de las Penas y Nuestra Señora del Consuelo fa 25 anys Setmana Santa. L'Hermandad de Nuestro Padre Jesús de las Penas y Nuestra Señora del Consuelo fa 25 anys Setmana Santa. L'Hermandad de Nuestro Padre Jesús de las Penas y Nuestra Señora del Consuelo fa 25 anys Setmana Santa. L'Hermandad de Nuestro Padre Jesús de las Penas y Nuestra Señora del Consuelo fa 25 anys L'Hermandad de Nuestro Padre Jesús de las Penas y Nuestra Señora del Consuelo fa 25 anys
Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres