Religió

Multitudinari i emotiu últim adéu a Jaume Berdoy a Vilafranca

La Basílica de Santa Maria, plena de gom a gom, pel seu funeral

Redacció Vilafranca del Penedès 24-02-2017 8:57 Lectures 6065
Multitudinari i emotiu últim adéu a Jaume Berdoy a Vilafranca. Bisbat

Multitudinari i emotiu últim adéu a Jaume Berdoy a Vilafranca. Bisbat

Aquest dijous a les 11h, a Vilafranca del Penedès ha tingut lloc la cerimónia religiosa per acomiadar Mn. Jaume Berdoy Alemany, vicari general de la Diòcesi de Sant Feliu de Llobregat, que ho ha estat sempre sense deixar de ser mai rector i prevere, sobretot.

La Basílica s'ha quedat petita per acollir la multitud que s'ha aplegat. El bisbe de Sant Feliu, Mons. Agustí Cortés, ha presidit la celebració, acompanyat pel bisbe de Terrassa, Mons. Josep-Àngel Saiz, i el seu auxiliar, Mons. Salvador Cristau; pel bisbe auxiliar de Barcelona, Mons. Sebastià Taltavull; per l'arquebisbe Joan-Enric Vives, bisbe d'Urgell; i per l'abat de Montserrat, Josep Maria Soler. Amb ells, més d'un centenar de preveres i diaques, sobretot de la diòcesi de Sant Feliu, però també de les veïnes Barcelona i Terrassa, a més d'altres diòcesis catalanes.

A la seva homilia, el bisbe Agustí ha parlat de la figura de Mn. Jaume, com a "bon prevere, urgit per dos amors: el de Jesucrist i el dels germans". Ha reconegut que la pérdua és real i patida, com en una família o grup d'amics, quan falta una persona particularment estimada. I que aquesta experiència provoca moltes preguntes: "Per què, quin sentit pot tenir la mort d’una persona que feia tanta falta en tots els àmbits de la seva vida? Què vol Déu de nosaltres en aquestes circumstàncies?". Les respostes clares -explicava el bisbe Agustí- nomes podrem tenir-les quan, amb una certa perspectiva històrica puguem discernir el designi de Déu. Però, ja ara, mirem de viure-ho amb una perspectiva evangèlica i amb esperança.

Al final de l'eucaristia, alguns membres del Consell Pastoral de la parròquia han llegit unes paraules d'agraïment vers el qui fou el seu rector. De manera similar, una neboda de Mn. Jaume, en nom de la família, s'ha referit "al tiet" amb expressions entranyables.

La música de la celebració ha anat a càrrec dels organistes de Sta Maria i del poble fidel, amb un parell d'intervencions musicals per part d'alguns membres de la Polifònica de Vilafranca i de la Schola Gregorianum. En acabar la missa, el Cos de Portants del Sant Crist han portat el fèretre a la plaça Jaume I, on la Colla Castellers de Vilafranca i la Colla Xicots de Vilafranca han alçat sengles pilars de quatre.
El cos de Mn. Jaume Berdoy ha estat enterrat al cementiri de Sitges. 

Multitudinari i emotiu últim adéu a Jaume Berdoy a Vilafranca Multitudinari i emotiu últim adéu a Jaume Berdoy a Vilafranca
Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No