Eix Diagonal

Igualada, Vilafranca i Vilanova queden interconnectades amb fibra òptica a través de la C-15

La consellera de la Presidència ha presentat el desplegament de la fibra òptica a l'Eix Diagonal, entre Igualada, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú

La Generalitat ha desplegat 40 quilòmetres de cablejat d’alta velocitat, a l’espera que les operadores inverteixin per fer arribar el servei als usuaris

ACN/ Gemma Sánchez Vilanova i la Geltrú 16-03-2017 22:01 Lectures 6421
La consellera de la Presidència ha presentat el desplegament de la fibra òptica a l'Eix Diagonal, entre Igualada, Vilafranca i Vilanova . ACN

La consellera de la Presidència ha presentat el desplegament de la fibra òptica a l'Eix Diagonal, entre Igualada, Vilafranca i Vilanova . ACN

La xarxa de fibra òptica interconnecta des d’aquest mes de març Igualada, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú, amb un traçat que recorre la C-15. La Generalitat ha presentat aquest dijous la posada en funcionament d’aquest nou cablejat que uneix les xarxes ja existents a Igualada i Vilanova, i vertebra la resta de municipis de l’Eix Diagonal. En total, el Govern ha invertit 375.000 euros per desplegar 40 quilòmetres de xarxa, a partir de la qual podran oferir els seus serveis els diferents operadors locals i privats. De moment, hi ha set municipis que se’n proveeixen, i dos més ho faran de forma imminent. La Generalitat preveu que hi ha vuit altres pobles que podran utilitzar aquesta infraestructura si els operadors aposten per desplegar els seus serveis.

En aquests moments, la xarxa de fibra òptica que ha entrat recentment en funcionament ja dona servei a Igualada, Capellades, la Pobla de Claramunt, la Granada, Santa Fe del Penedès, Vilafranca i Vilanova i la Geltrú. Es dona la circumstància que municipis com Igualada i Vilanova ja disposaven de fibra òptica, de manera que la xarxa ha permès ara la seva interconnexió amb la resta de municipis.

De moment, hi ha cinc operadores que han apostat per desplegar el servei de banda ampla, i està previst que en breu ho facin a Canyelles i Olèrdola. Mentrestant, hi ha vuit municipis més dins l’àrea d’influència, que queden pendents de les inversions que vulguin fer les operadores. Es tracta de Cabrera d’Anoia, el Pla del Penedès, Font-rubí, Mediona, Sant Pere de Ribes, Sant Quintí, Torrelavit i Vallbona.

La xarxa de la C-15 forma part del projecte global que la Generalitat està desplegant arreu de Catalunya, i que tindrà el proper avenç a l’Eix Transversal, on preveuen estrenar interconnexió de la fibra òptica a finals d’aquest mes de març. L’objectiu del Govern, segons Jordi Puigneró, és que l’any 2020 totes les capitals de comarca disposin de tecnologia de transmissió de dades a alta velocitat.

La millora de la competitivitat, el principal avantatge

La presentació de la xarxa de fibra òptica a la C-15 ha comptat amb la consellera de la Presidència, Neus Munté, que ha assegurat que la connectivitat és una “prioritat autèntica de país”, per poder millorar la competitivitat. Precisament, el progrés en el potencial econòmic ha estat el principal benefici que han destacat els alcaldes d’Igualada, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.

Des de la capital de l’Anoia, Marc Castells ha definit la C-15 com la “columna vertebral de la vegueria Penedès”, i ha subratllat la importància que aquesta via compti ara amb fibra òptica pel fet que “la connectivitat queda estesa de manera massiva a les empreses locals”. Al seu torn, l’alcaldessa de Vilanova, Neus Lloveras, ha remarcat que les infraestructures de telecomunicacions han assolit la mateixa importància que fa 30 anys tenien les infraestructures viàries, assegurant que la nova xarxa de fibra òptica “afavorirà el creixement socioeconòmic” del conjunt del gran Penedès.

Finalment, l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha aplaudit la inversió de la Generalitat, ja que considera que les operadores privades són reticents a desplegar la xarxa de fibra òptica fora de les grans ciutats. Regull ha llençat així un missatge a les empreses de telecomunicacions, assegurant que la infraestructura creada ara pel Govern no resol la reivindicació dels polígons industrials de l’Alt Penedès: “Una cosa és que arribi la fibra, i l’altra es que arribi amb la potència que necessiten les empreses”, ha etzibat. Per aquest motiu, ha instat les operadores a proporcionar la potència que reclama l’empresariat del territori.

Pla mig de la consellera Neus Munté conversant amb els alcaldes Neus Lloveras, Pere Regull i Marc Castells
Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No