Xarxa Santa Tecla

Entra en funcionament el nou consultori mèdic de Segur de Calafell

Per presentar aquest nou equipament a la ciutadania, avui divendres ha tingut lloc una jornada de portes obertes

Entra en funcionament el nou consultori mèdic de Segur de Calafell. Xarxa Santa Tecla

Entra en funcionament el nou consultori mèdic de Segur de Calafell. Xarxa Santa Tecla

La Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla posarà en marxa, el pròxim dilluns 20 de març, el nou consultori mèdic de Segur de Calafell. Per presentar aquest nou equipament a la ciutadania, avui divendres ha tingut lloc una jornada de portes obertes, prèvia a la seva posada en funcionament definitiva.

El nou centre, situat a l'avinguda d'Espanya, 314, substitueix l'antic consultori mèdic i permet oferir un espai més ampli, més comoditat i més serveis tant als usuaris com als mateixos professionals.

L'edifici, eficient energèticament, està dissenyat en una planta baixa a peu de carrer, que acull la recepció, les consultes i l'àrea administrativa, i una planta semisoterrani on es troba la zona d'ús exclusiu dels professionals, a més de l'accés per al transport sanitari.

Es tracta d'un edifici funcional i modern que dona resposta a les necessitats assistencials d'aquesta zona de la comarca, que en els darrers anys ha experimentat un important creixement i que ja supera els 10.000 habitants.

Serveis

La cartera bàsica de serveis d'aquest nou consultori inclou l'atenció de medicina i infermeria familiar i comunitària; pediatria i infermeria pediàtrica; auxiliar de clínica i treball social. A més, també ofereix un seguit de programes i consultes específiques destinades a la prevenció i la promoció de la salut així com al control de teràpies: Programa PAPPS, control TAO (Teràpia  d'Anticoagulació Oral); ECG (electrocardiogrames); cures injectables; control peu diabètic; detecció precoç de cures; programes de salut a les escoles i instituts; Programa Pacient Expert i atenció a la cronicitat, entre altres. L’equip professional del nou  centre assistencial estarà integrat per 4 metges de família, 1 pediatre, 4 infermeres comunitàries i 1 infermera pediàtrica, 1 treballadora social i 4 administratius que donaran cobertura a tota la franja horària de matí i tarda.

L’edifici i el seu equipament ha comportat una inversió de 2,4 milions d’euros a càrrec de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla i l’obra ha durat un parell d’anys. El nou dispositiu s’ha aixecat en uns terrenys municipals cedits per l’Ajuntament de Calafell. La jornada de portes obertes ha comptat amb la presència de l’alcalde del municipi, Ramon Ferré, el delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya, Òscar Peris, i el gerent de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona, Roger Pla, a més dels representants dels professionals sanitaris del consultori i de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Calafell.

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local