Independència

Manifestacions multitudinàries en diverses ciutats, talls de carreteres i marxes lentes

Milers de manifestants tallen l'autopista AP-7 i les autovies A-7 i A-27 al seu pas per Tarragona

ACN Vilafranca del Penedès 25-03-2018 22:43 Lectures 2507
Concentració a Vilafranca contra els empresonaments. PDeCAT Vilafranca

Concentració a Vilafranca contra els empresonaments. PDeCAT Vilafranca

Els empresonaments de diversos líders independentistes i la detenció de Carles Puigdemont han desfermat una onada de multitudinàries manifestacions arreu del territori. A banda de les manifestacions a Barcelona convocades pels CDR i l'ANC, també hi ha concentracions davant les subdelegacions del govern de Lleida, Tarragona i Girona. A més, hi ha hagut talls de diverses carreteres. Un grup de persones han tallat l'N-340 a Camarles durant prop d'una hora. També estan tallades la C-14 a Ponts, la C-16 i la C-25 a Sallent, l'N-340 a l'Ampolla, l'N-154 a Puigcerdà. També hi ha hagut marxes lentes, entre elles la de l'A-2 entre Soses i Lleida. A més la manifestació de Barcelona causa circulació amb retencions a la Ronda Litoral.

Milers de manifestants han tallat aquest diumenge al vespre l'autopista AP-7 i les autovies A-7 i A-27 al seu pas per Tarragona. A les cabines del peatge, s'han viscut alguns moments de tensió amb els Mossos d'Esquadra –que havien desplaçat tres furgones a lloc- quan alguns dels concentrats han tirat pedres i han donat puntades de peu als vehicles. Abans de marxar, perquè la gernació impedia que els policies fossin prous per impedir-los l'accés a l'AP-7, un antiavalot ha arribat a obrir la porta de la furgona i ha intentat donar cops de porra a la gent. Després d'entrar a l'autopista i tallar-ne completament el trànsit en els dos sentits (a l'alçada dels quilòmetres 247 i 248), els manifestants romanen asseguts a la calçada. Com també ha passat en altres punts del país, a Tarragona els talls de trànsit s'han dut a terme després de la concentració contra la detenció de Puigdemont, l'activació de les euroordres i els empresonaments dictats pel Suprem. Aquí, la protesta davant la Subdelegació ha reunit unes 5.000 persones.

A Tarragona, la concentració a la plaça Imperial Tarraco ha tornat a treure la ciutadania al carrer. Fins a 5.000 persones han respost a la crida per protestar contra la detenció de Puigdemont a Alemanya i l'actuació de l'Estat i del Tribunal Suprem.

Abans d'acabar la concentració, s'han viscut alguns moments de tensió quan hi ha hagut manifestants que han llançat ous i tomàquets contra la façana de la Subdelegació. Alguns d'ells han impactat a l'espatlla i a les cames d'alguns dels Mossos d'Esquadra que custodiaven l'edifici.

Després de la protesta, ha començat una manifestació, seguida per milers de persones, que ha anat fins a les principals artèries viàries. Nombroses persones han tallat l'autovia A-7 al seu pas per Tarragona i molts altres també s'han dirigit cap a l'autopista AP-7. Abans d'arribar-hi, també han tallat l'autovia A-27.

Tensió al peatge

A l'autopista, els manifestants hi han entrat poc després de les nou de la nit. Ha estat al peatge quan s'han viscut alguns moments de tensió amb els Mossos, que havien desplegat tres furgones dels ARRO a la zona. Els agents inicialment han intentat fer servir els vehicles de barrera per impedir que els manifestants accedissin a l'AP-7, però veient la multitud, han desistit i han acabat marxant. Abans que ho fessin, alguns dels concentrats han llançat pedres i han donat puntades de peu als vehicles.

Ara, els manifestants estan asseguts a la calçada de l'AP-7 a Tarragona. De moment, mantenen la protesta sense intenció de marxar-ne, com també passa en altres punts viaris de Catalunya.

Protesta als jutjats de Vilanova contra els empresonaments
Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Després de la inhabilitació de president Quim Torra i el rebuig del ple als pressupostos del Parlament, es pot donar per esgotada la legislatura?

Creu que s'haurien de convocar ja les eleccions al Parlament de Catalunya?


No