Conflicte laboral

L'aturada parcial d'una hora de jutges i fiscals es trasllada al 17 de maig

Es mantenen l'aturada a tot l'Estat del proper 22 de maig i la resta d'aturades parcials del 26 d'abril i el 3 i 10 de maig

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Les quatre associacions de jutges i tres de fiscals que han convocat diverses vagues per motius com el reforç de la independència judicial han anunciat que traslladen la primera de les aturades –d'una hora i convocada per a aquest 19 d'abril- al 17 de maig. Ho fan per ser "escrupolosament respectuosos" amb la llei, després d'haver rebut un avís de l'Autoritat Laboral que indicava que la vaga no havia respectat el termini legal de deu dies de preavís. La resta de convocatòries, la jornada del proper 22 de maig arreu de l'Estat i les aturades parcials d'una hora els dies 26 d'abril i 3 i 10 de maig, continuen com fins ara. També es manté una concentració prevista per al 4 de maig a Madrid.

En tot cas, els convocants aprofiten la comunicació de l'Autoritat Laboral per palesar que el text els reconeix "de forma explícita" el dret de vaga. Els jutges i fiscals asseguren que s'han buscat vies alternatives a la protesta però lamenten que han estat "desateses". Els motius que han portat a la convocatòria de les aturades són la reclamació de reforçar la independència judicial, la modernització d'administració de la justícia i les condicions dels jutges i els fiscals.

Les associacions que signen el decret de convocatòria de vaga són l'Associació Professional de la Magistratura, l'Associació Judicial Francisco de Vitoria, Jutges per la Democràcia, el Fòrum Judicial independent, l'Associació de Fiscals, la Unió Progressista de Fiscals i l'Associació Professional i Independent de Fiscals.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local