Violència masclista

La vilanovina Carla Vall alerta que la sentència de 'la Manada' pot fer creure que va ser una relació consentida

ACN/ Pol Solà Vilanova i la Geltrú 27-04-2018 20:11 Lectures 4383
L'advocada vilanovina especialitzada en violència sexista Carla Vall. EIX

L'advocada vilanovina especialitzada en violència sexista Carla Vall. EIX

L'advocada especialitzada en violència sexista Carla Vall ha assegurat aquest divendres que la sentència de l'Audiència de Navarra sobre el cas de 'la Manada' pot fer creure a alguns homes que aquella relació sexual va ser consentida. Segons ella, "una situació subjectivament perillosa i objectivament humiliant per una dona pot ser compresa per alguns homes com una relació sexual consentida". De fet, considera que el vot particular d'un dels tres magistrats a favor dels acusats "obre una porta molt àmplia perquè no es puguin arribar a condemnar aquest tipus de delictes".

En declaración a l'ACN, Vall ha constatat que els fets provats de la sentència fan una descripció de l'escena en "un espai asfixiant, una situació en la qual la víctima no tenia fugida, es trobava reclosa en un espai per cinc homes que la superaven en número, fortalesa i volum". Per això, se li fa "difícil d'entendre que es pugui valorar que una situació així no és de caràcter intimidatori com a mínim". Però, a més, segons ella, hi va haver "certa aplicació de la força, perquè tota l'estona tenien la noia agafada i per ella era impossible marxar".

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Des que l'any 2006 la llei antitabac va prohibir fumar a l'interior bars i restaurants, molts establiments han optat per dotar de calefacció les seves terrasses a l'aire lliure. Es calcula que una terrassa amb quatre estufes en marxa 8 hores al dia emet tant CO2 com viatjar en cotxe 350 quilòmetres.

Què et sembla la prohibició de les estufes a les terrasses dels bars que algunes ciutats han començat a aplicar?


Malament