Violació

Convocades concentracions de rebuig a la sentència de 'La Manada' davant d'ajuntaments catalans

La sentència de l'Audiència considera que els fets van ser una agressió sexual continuada i no una violació

ACN Vilanova i la Geltrú 26-04-2018 17:49 Lectures 4114

Les places de diversos ajuntaments catalans acolliran aquest dijous al vespre concentracions per expressar el rebuig a la sentència de l'Audiència de Navarra, que condemna als membres de 'La Manada a nou anys de presó però conclou que els fets van ser un delicte continuat d'agressió sexual i no una violació en grup. La resolució judicial, amb el vot particular d'un magistrat a favor de l'absolució, ha aixecat una forta polèmica a les xarxes socials, on espontàniament s'han convocat les protestes a partir de les set del vespre amb el suport d'alguns partits, entitats i els CDR. A Barcelona, la concentració tindrà lloc a la Plaça Sant Jaume, a Girona a la plaça del Vi, a Tarragona a la Plaça de la Font i a Lleida a la Plaça de Paeria.

A més, també hi haurà concentracions de rebuig en molts d'altres municipis com Santa Coloma de Farners, l'Hospitalet de Llobregat, Castelldefels, Castelló i Palma, entre molts altres.

La sentència, feta pública aquest dijous al migdia a Pamplona, ha aixecat les ires de molts ciutadans i col·lectius feministes, que han expressat el seu malestar a través de les xarxes socials amb etiquetes com #EstaEsNuestraManada #YosíTeCreo #NOesNO i #justiciapatriarcal, que ràpidament s'han convertit en tendències a Twitter. Inclús, el perfil de la policia espanyola (@policia), amb més de tres milions de seguidors, ha piulat repetidament l'etiqueta #NoesNO i posteriorment d'altres com #NoalaViolencia, #NoalaAgresión, #NoalAcoso i #NoalosAbusos.

La pena dictada per l'Audiència, nou anys, és molt menor a la sol·licitada per la Fiscalia –prop de 23 anys per diversos delictes- i per l'acusació particular 25 anys pels delictes d'agressió sexual continuada i per robatori amb intimidació. A més, sol·licitaven una indemnització de 100.000 i 250.000 euros per a la víctima, que finalment ha quedat reduïda a 50.000 euros.

Els fets es van produir durant els Sanfermines del 2016 quan els cinc membres del grup conegut com 'La Manada' va violar una jove, que aleshores tenia 18 anys, li van sostreure el mòbil i van enregistrar l'agressió.

 
 
 
Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No