Curs 2018-19

Comencen les obres d’urbanització per a la construcció de l’escola Agnès de Sitges

Aquests treballs duraran aproximadament 4 mesos i compten amb un pressupost de 400.000 euros

Redacció Sitges 19-06-2018 13:35 Lectures 2353
Comencen les obres d’urbanització per a la construcció de l’escola Agnès de Sitges. Ajuntament de Sitges

Comencen les obres d’urbanització per a la construcció de l’escola Agnès de Sitges. Ajuntament de Sitges

La Junta de Compensació del PPU9 Passeig Quintmar ha començat les obres de construcció de la rotonda i accés on s’ubicarà la nova escola Agnès de Sitges. El pressupost de l’actuació és de 400.000€ i tenen previst que durin uns 4 mesos. Aquests passos són previs a l’inici de les obres de l’equipament educatiu amb les que es posarà fi a la situació als mòduls prefabricats.

El regidor d’Ensenyament, Eduard Terrado, ha destacat que “per fi comencen aquestes obres que són del tot necessàries per tal de poder començar el més aviat possible amb les obres ja de l’escola Agnès de Sitges”.

El darrer ple de l’ajuntament, va aprovar la declaració d’especial interès per a la vila de les obres de construcció de l’Escola Agnès de Sitges. En aquest punt, el regidor Eduard Terrado va anunciar que els tràmits per formalitzar el conveni entre l’Ajuntament i la Generalitat estaven molt avançats. Segons el regidor “això fa preveure que properament es pugui portar a aprovació a la Junta de Govern Local. Posteriorment, la Generalitat licitarà les obres i calculem que a finals d’any puguin ja començar les obres del nou equipament educatiu que posarà fi d’una vegada per totes a la situació de transitorietat d’aquesta escola pública de Sitges”.

L’Escola Agnès de Sitges s’ubicarà al barri de Quint Mar i ocuparà una parcel·la que supera els 7.000 m2. Segons el projecte presentat per la Generalitat de Catalunya, el disseny de la planta de l’edifici serà en forma de quatre. En la recta més llarga hi haurà l’aulari de primària en dues plantes i el gimnàs; a l’altre segment hi haurà les aules per al cicle d’infantil amb patis individualitzats per a cadascuna de les classes, també estarà la cuina i el menjador, i a la part central hi haurà la biblioteca i la recepció. La part interior es destinarà a la zona d’esbarjo on s’hi inclourà la pista esportiva. Cada cicle tindrà la seva pròpia entrada i el centre reservarà un accés lliure per a tothom que vulgui fer us de les instal·lacions esportives de l’escola durant els caps de setmana seguint la iniciativa de Patis Oberts. L’edifici serà d’obra vista de color blanc combinat amb obra vista de color terròs. El nou equipament tindrà una capacitat per a 225 alumnes. 

L’ajuntament de Sitges va acordar el desembre del 2016 un sistema de cofinançament amb la Generalitat de Catalunya per tal de poder fer front al cost de la construcció de la quarta escola pública de Sitges. L’Ajuntament es farà càrrec del 45% del cost total de l’obra i la Generalitat el 55%.

L’escola Agnès de Sitges va començar el 2005 en mòduls prefabricats. Actualment acull al voltant de 200 alumnes.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No