Drogues

Detinguts per tràfic de drogues els cinc responsables d'una associació cannàbica de Cunit

Una operació de la Guàrdia Civil i la Policia Local ha acabat amb el club clausurat

ACN Cunit 25-07-2018 16:33 Lectures 2597
Detinguts per tràfic de drogues els cinc responsables d'una associació cannàbica de Cunit. Guàrdia Civil

Detinguts per tràfic de drogues els cinc responsables d'una associació cannàbica de Cunit. Guàrdia Civil

Tres homes i dues dones, responsables d'una associació de fumadors de cànnabis a Cunit, han estat detinguts aquest dimecres per un presumpte delicte de tràfic de drogues, defraudació de fluid elèctric i associació il·lícita. El local s'ha clausurat. Els arrestos s'han fet en el marc d'una operació de la Guàrdia Civil del Vendrell amb la Policia Local de Cunit després d'una investigació iniciada al juny arran de queixes veïnals. Presumptament, al local no només es consumien estupefaents, sinó que se'n venien i distribuïen a qualsevol client per consumir-les fora del local. En el registre de l'immoble, s'ha intervingut 5.200 grams de marihuana seca disposada per la venda, 693 grams d'haixix, 5.000 bosses unidosis, quatre bàscules –dues per a pesos grans i dues de precisió-, i 9.000 euros en efectiu. Els detinguts seran posats a disposició del Jutjat d'Instrucció número 5 del Vendrell.

La Guàrdia Civil recorda que les associacions cannàbiques tenen com a objectiu difondre informació relativa al consum de cànnabis, promoure el debat social i parlar sobre la marihuana o els seus derivats. L'associació investigada es trobava inscrita al Registre d'Associacions de la Generalitat de Catalunya, però havia deixat de banda els seus objectius per crear una activitat il·legal amb l'única intenció de lucrar-se.

Els responsables havien llogat un edifici de tres plantes, només amb l'objectiu de desenvolupar una activitat il·legal, segons la Guàrdia Civil, que detalla que la planta baixa s'havia condicionat com a seu, la primera per acollir una plantació tipus 'indoor' i l'última com a residència.

En el registre, s'han trobat diversos recipients a tall d'expositor que contenien cabdells de marihuana i peces d'haixix de diverses varietats, etiquetades cadascuna amb el preu de venda al públic. A la rerebotiga s'han trobat envasos i bosses envasades al buit que contenien cabdells de marihuana, diverses tauletes d'haixix ocultes en una nevera o envasos unidosis amb cabdells de marihuana llestos per vendre. També s'han trobat sobres amb els diners en efectiu amb la recaptació diària.

A la primera planta s'ha trobat tota la infraestructura i material necessari per al cultiu i acceleració del procés de producció de marihuana, 3.000 euros en efectiu i restes de cocaïna.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No