Ple municipal

Calafell vol limitar l’obertura de clubs cannàbics

El Ple debat aquest dilluns una proposta que veta els locals prop d’equipaments

ACN Calafell 01-04-2019 13:41 Lectures 1088

L’Ajuntament de Calafell torna a afrontar la regulació dels clubs cannàbics al municipi. Fa cinc anys, el consistori ja va engegar la maquinària per aprovar una normativa que limités l’obertura d’aquests locals, acordant aleshores una suspensió de noves llicències durant un any. La manca d’acord municipal, però, va fer que la moratòria s’aixequés sense haver aconseguit fixar cap normativa per regular el sector. Aquest dilluns, el govern ho torna a intentar i portarà al Ple l’aprovació inicial d’un Pla Especial Urbanístic que limita on i com es poden obrir els clubs cannàbics. A grans trets, en veta l’obertura a menys de 300 d’un equipament -educatiu, sanitari, esportiu o centre cívic-, tampoc se’n podran obrir en galeries comercials i la separació mínima entre clubs serà de 500 metres.

La proposta té pretén delimitar els llocs on es poden obrir els locals, així com certificar que els clubs estan correctament inscrits als registres públics, garantir les condicions higièniques i acústiques, i evitar les molèsties als veïns. En aquest sentit, fixa, per exemple, la necessitat de presentar un certificat acústic i dona potestat a l’Ajuntament per demanar la instal•lació de limitadors de so. També estableix com ha de ser la sortida de fums dels locals.

Al mateix temps, el Pla Especial Urbanístic concreta que les llicències o permisos d’obertura a aquests tipus de locals es concediran per un temps màxim de cinc anys. Passat aquest temps, els clubs hauran de demanar un nou permís si volen mantenir l’activitat.

Junt amb la proposta per regular els clubs cannàbics, l’Ajuntament de Calafell durà al ple d’aquest dilluns a la tarda una moratòria d’un any per a la concessió de noves llicències, bé sigui per a obertura de locals o per a reformar els existents al municipi. Si el Pla Especial s’aprovés inicialment i d’aquí a un any seguissin en marxa els tràmits per a l’aprovació definitiva, la moratòria es podria prorrogar un any més.

El Pla que arriba avui al Ple es va acordar en Comissió Informativa de Serveis Econòmics i Urbanístics amb el suport dels 9 regidors de govern i del regidor no adscrit Jesús Benedicto, mentre que la resta de grups es van abstenir. Aquest dilluns, però, el govern necessitarà com a mínim sumar 11 vots del Ple a favor per tirar endavant la proposta, ja que és indispensable la majoria absoluta del plenari per poder aprovar qualsevol pla urbanístic.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

El PSOE (122) guanya les eleccions i suma amb Cs (57) o amb Podem (42) i independentistes

ELECCIONS GENERALS. Després dels resultats del 28-A, quin pacte de govern prefereixes al Congrés?

PSOE + Podem + independentistes
PSOE + Ciutadans