Drogues

Clausuren per segon cop una associació cannàbica de Calafell per tràfic de drogues

Llaminadures, piruletes, bombons i licor d'herbes, entre els productes intervinguts en aquesta entitat, ja investigada el 2015

ACN Calafell 26-10-2018 19:32 Lectures 2809
Clausuren per segon cop una associació cannàbica de Calafell per tràfic de drogues. Guàrdia Civil

Clausuren per segon cop una associació cannàbica de Calafell per tràfic de drogues. Guàrdia Civil

Una associació cannàbica de Calafell ha estat clausurada per segona vegada per dedicar-se al narcotràfic. El primer cop va ser l'any 2015. En aquesta ocasió s'han detingut set persones, entre les quals el president i l'administradora de l'entitat, en un operatiu conjunt de la Guàrdia Civil i la Policia Local. Entre el material intervingut s'hi trobaven productes elaborats amb marihuana, com llaminadures, piruletes, bombons i licor d'herbes. Els set implicats, membres d'una mateixa família que formaven un grup ben organitzat, van quedar detinguts com a suposats autors dels delictes de tràfic de drogues, associació il·lícita, pertinença a organització criminal, danys i furt. Van passar a disposició judicial al Vendrell.

La investigació es va iniciar a mitjans d'agost quan la Guàrdia Civil va descobrir que l'associació, clausurada feia tres anys enrere per subministrar substàncies estupefaents a qualsevol comprador que hi acudia, tornava a estar activa. La policia va tenir coneixement de suposades activitats il·lícites que es practicaven altre cop des de l'entitat.

En un operatiu conjunt, es va comprovar que nombroses persones visitaven la seu. La gran majoria hi estaven poca estona, en l'espai de temps just per produir-se la transacció. La Policia Local també havia fet múltiples intervencions d'haixix i marihuana a l'entorn del club.

A partir d'aquí, aquest dijous a les nou del matí es va establir un dispositiu policial d'entrada i registre al local i també a dos domicilis -un que pertanyia a la direcció de l'associació, i l'altre, on residia un dels proveïdors de droga de l'entitat. Durant els registres es van trobar diferents tipus de droga, material per manipular-la i vendre-la, diners i documentació.

El material intervingut

Així, es van decomissar 1.592 grams d'haixix, 20 quilos de cabdells de marihuana, 311 plantes de marihuana, 3.670 euros en efectiu, 2 pistoles de fogueig, 1 armilla antibales, un vehicle i una gran quantitat de productes elaborats amb cànnabis, com llaminadures, piruletes, bombons, bàlsams, etc.

El 'modus operandi'

Es tractava d'un grup perfectament organitzat, format per membres d'una mateixa família i que gestionaven un club cannàbic a Calafell del qual obtenien grans ingressos econòmics. Són de nacionalitat espanyola, amb edats d'entre els 20 i els 55 anys, dos dels quals amb antecedents pels mateixos fets.

Clausuren per segon cop una associació cannàbica de Calafell per tràfic de drogues Clausuren per segon cop una associació cannàbica de Calafell per tràfic de drogues
Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No