Delicte de faltes

Tres joves de Vilafranca, a judici per un enfrontament amb un grup de gent que retirava llaços grocs del carrer

La Coordinadora Antirepressiva del Penedès acusa Buch de “blanquejar el feixisme” i li exigeix que actuï “contra els grupuscles d’extrema dreta”

ACN/ Gemma Sánchez Vilafranca del Penedès 30-10-2018 22:01 Lectures 2978
Tres joves de Vilafranca, a judici per un enfrontament amb un grup de gent que retirava llaços grocs del carrer. ACN

Tres joves de Vilafranca, a judici per un enfrontament amb un grup de gent que retirava llaços grocs del carrer. ACN

Tres joves de Vilafranca del Penedès seran jutjats el proper 7 de novembre per un delicte lleu de faltes per haver-se enfrontat amb membres del Grup d’Alliberament del Penedès (GAP) que retiraven llaços grocs de l’espai públic. Els fets van passar el 26 de setembre, quan una trentena de persones del col•lectiu unionista estava retirant simbologia groga i tres joves independentistes els van intentar aturar. La situació, però, va derivar en una picabaralla que va acabar amb cinc persones identificades dels dos bàndols, i una denúncia per part dels unionistes. Aquest dimarts, la Coordinadora Antirepressiva del Penedès ha lamentat que es jutgi els joves independentistes i ha exigit al conseller d’Interior, Miquel Buch, que “pari de blanquejar el feixisme i actuï d’una vegada contra els grupuscles d’extrema dreta”.

Segons les imatges que es van difondre a través de les xarxes socials l’endemà dels fets, l’enfrontament va ser davant la capella de Sant Joan, a la plaça de la Vila. Allà, un dels integrants del Grup d’Alliberament del Penedès intentava despenjar una pancarta amb un ganivet lligat a l'extrem d'un pal. En aquell moment, un jove va intentar prendre-li l'eina d'una estrebada i la resta de membres del grup, tots encaputxats, el van perseguir i el reduir contra el terra.

La Coordinadora Antirepressiva del Penedès ha relatat aquest dimarts que, enmig de la baralla, va arribar la policia i el grup es va dispersar, quedant a la plaça només dos membres del col•lectiu unionista i els tres joves que havien intentat impedir la retirada dels llaços. Tots cinc van ser identificats, mentre els unionistes posteriorment van presentar una denúncia. Al seu torn, els independentistes no van denunciar els fets però van acudir a l’hospital per ser atesos de diverses contusions. Segons han explicat aquest dimarts, els metges van derivar el cas als jutjats, acuant d’ofici.

El col•lectiu antirepressiu ha assegurat sentir-se “sorprès” per la citació a judici dels tres joves independentistes, acusats d’haver pegat dos membres del grup de gent que retirava llaços grocs, malgrat insisteixen que un dels acusats va ser reduït i colpejat contra el terra. Tot i la perplexitat, Clara Sant, col•laboradora de la Coordinadora, ha apuntat que les denúncies dels grups unionistes “són una dinàmica que es repeteix per part dels grups feixistes quan algú els intenta impedir que retirin llaços”.

Al manifest llegit aquest vespre, el moviment independentista denuncia “la impunitat amb què es passegen els grups feixistes i intolerants per les viles, barris i ciutats”, mentre reclama l’absolució dels tres acusats i “una condemna per als veritables agressors”. Finalment, el text carrega contra la gestió del conseller Miquel Buch en les polèmiques suscitades per les retirades de simbologia groga a diferents municipis. “”Exigim que el conseller pari de blanquejar el feixisme i actuï d’una vegada contra aquests grupuscles d’extrema dreta”, etziba el manifest.

Pla general de la lectura del manifest de la Coordinadora Antirepressiva del Penedès contra el judici a tres joves de Vilafranca acusats de lesions
Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No